ТИЈАНА ЈУРИЋ (1999-14)

Попут вас и ми смо Тијану Јурић упознали преко новинских чланака. Иако је то непотпун начин упознавања некога, довољан нам је био поглед њених очију како бисмо је упознали, јер очи говоре све. Тијана Јурић није дуго боравила са нама и након 15 година живота, напустила нас је. Плишани Мики Маус кога је држала у руци, никада више неће осетити њен додир.

Бол због Тијанине смрти растао је из дана у дан, да би данас прерастао у плач и у томе сигурно нисмо били сами, јер многи су ових дана плакали због ње.

Не можемо се отети утиску да њена смрт није случајан сусрет убице и жртве - превише је Тијана, Тамарa, Марија, Катарина..., превише је Тапија, Бранчија, Ранки, Борки, Калајића, Милића, Миља..., превише је Јабуковаца, Нових Бановаца, Великих Иванчи... последњих година, да би их приписали последицама протеклих ратова.

Не можемо се отети утиску да нечији зли умови нису отворену агресију којој смо били изложени током распада Југославије, заменили прикривеном. Да и даље убијају, застрашују и уништавају.

Не можемо се отети утиску да им наши својевољно помажу у овим злочинима, а требали би да нас штите од њих.

За оне који знају како, који имају техничка средства или особе одговарајућих способности, манипулисати масама или психолабилне и психопатске особе гурнути у злочин, дечија игра је.

На сличан начин играју се и с (не)временом.

Попови, хомосексуалци, муповци, навијачи, политичари и медији само су статисти, којима управља рука редитељâ из таме. Циљ им је да нас застраше, посвађају, унесу осећај несигурности и неповерења у наше животе, и на тај начин претворе у њихове послушне робове.

Гледано из тог угла, убиство Тијане Јурић само је још један корак ка остварењу тог циља.

 


Сви текстови са сајта без икаквих измена и скраћивања могу бити штампани и објављивани у приватне и комерцијалне сврхе, у земљи и иностранству, од стране свих који то желе. Издавачка права су бесплатна, уз претходан договор везано за избор, опрему и ауторизацију текстова. 

10 август 14 године ере Водолије - Београд/Србија