Писмо мојим Србима

Драги моји

Зла су времена по нас, ако морамо на овај начин да се боримо за опстанак, но, с друге стране и добро је, како би већ једном изишли из кататоније у коју смо гурнути. Ако притом одбацимо и програме које су нам Турци злостављањем наметнули, тим боље по нас.

Колико год је лепили, сломљена ваза никада неће бити к'о пре, већ се нова мора набавити. Тако је и са нашим животимa – онакви какви су били, никада се више неће вратити, већ их сви ми заједно и свако од нас појединачно, поново морамо градити. Србијанцима сам писмо већ послао, али су га обрисали и бацили у канту за смеће. Ружно је кадa ти љубав и бригу одбаце на такав начин, но, то доста говори о њима. Зато их волите и поштујте колико вам то допусте, помогните им кад год можете, али их не укључујте у заједничке планове – јасно вам је и зашто.

Стога, надам се да ћете за разлику од њих, ви ово писмо схватити на прави начин – као израз братске љубави и бриге.

Превише су нас понижавали и злостављали, убијали и силовали, пљачкали и терали да молимо за кору нашег хлеба, и јасно вам је да с тиме никад неће престати, јер таква је природа зла. Стога, ако не узмемо правду у своје руке и не проговоримо болом, из генерације у генерацију сатираће нас, понижавати и  држати к'о робље.

Тешко је бити слободан у таквом свету, али је вредно, јер тек кад' сте слободни постајете свесни да постојите с одређеном сврхом у животу. У супротном, само сте живинче које се бори да дочека сутрашњи дан. Зато вас молим да се не одрекнете Слободе, да не заћутите и не сагнете главу у болу и понижењу, јер им је то циљ. Изговорите Срби моји, сав бол, патњу и неправду нанесену вам, али и ону коју сте ви нанели другима, јер на њиви пуној корова и трња ништа неће нићи, ако се пре сетве њива не искрчи.

Свако је ковач сопствене среће, но, ту су и други ковачи који би да вас савију на њихов начин. Ко ће надјачати судбински није одређено, већ остављено Слободној Вољи сваког од вас да одлучи, па како су многи Срби часни, вредни и паметни, време је да заузмете оно месту у свету које вам и припада, а не оно које су вам наметнули. Да бисте у томе успели морате проговорити, јер ћете тек изговарањем Истине о злу које вам је током векова учињено, прозивањем и напушивањем злочинаца који су угасили милионе српских живота, зауставити коло смрти у које сте већ предуго увучени.

Живот је вредан онолико колико му свако од нас прида значај, те вредност вашег постојања одређујете ви, а не господари света, јер шта год да ураде с њим, слободног човека никада не могу направити робом, али роб никада неће постати човек, ако не осети порив за Слободом. Свакога јутра сунце се изнова рађа, а свако вече тоне ка обзорју. Надам се да ћете сутра устати пре сванућа и у тами што вас је прекрила, дочекати прве зраке зоре новог дана.

Свако добро вам желим, и да вам све крене на здравље и напредак.

Ваш Оливер

 


Сви текстови са сајта без икаквих измена и скраћивања могу бити штампани и објављивани у приватне и комерцијалне сврхе, у земљи и иностранству, од стране свих који то желе. Издавачка права су бесплатна, уз претходан договор везано за избор, опрему и ауторизацију текстова

12 године ере Водолије - азилантски центар Traiskirchen код Беча/Аустрија