22       
ОТВОРЕНО ПИСМО ПРЕДСЕДНИКУ РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ ВЛАДИМИРУ ВЛАДИМИРОВИЧУ ПУТИНУ

Поштовани господине Председниче

Зовемо се Оливер Поповић, имамо 53 године, живимо у Београду и по животној вокацији смо Духовник.

Од 2000-те године у два наврата - 2000-2007 и 2010-2016 злостављани смо од стране косоварско-србијанских и америчко-европских безбедносних агената, те свештеника и монаха Србијанске Православне Цркве и припадника петооктобарског режима, а како наши апели европским амбасадама - па и вашој амбасади у Београду, да нас заштите од њиховог злостављања нису дали ефекта, приморани смо да вас као Духовник замолимо за Председничку Заштиту*.

Разлоге овом приликом не бисмо образлагали како вам не бисмо одузимали време, довољно је рећи да смо присиљени да већ 6 година живимо као просјак и бескућник, 14 пута су нас слали у затвор и више пута - у затвору и ван њега, доводили у опасност наше психо-емоционално и физичко здравље.

Уколико би се стекли услови за тако нешто - односно уколико постоји заинтересованост са ваше стране, ми бисмо на овај начин истовремено затражили и азил у Руској Федерацији, како бисмо могли као Слободан човек да наставимо да се бавимо нашом животном вокацијом - Духовношћу.

Како је све што радимо јавно и за добробит људске врсте, тако су и сва писма упућена амбасадама и званичницима такође јавна, што је случај и са овим писмом.

С поштовањем, Оливер Поповић


Председничка Заштита представља привилегију сваког председника државе, да под своју заштиту стави особу за коју сматра да је из неког неоправданог разлога изложена прогону и злостављању. Ова мера спроводи се у оквиру државе на чијем челу се председник налази, али и у оквиру оних држава у којима својим угледом остварује посредни утицај.

ОТВОРЕНО ПИСМО ПРЕДСЕДНИКУ РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ ВЛАДИМИРУ ВЛАДИМИРОВИЧУ ПУТИНУ
ОТКРЫТОЕ ПИСЬМО ПРЕЗИДЕНТУ ПУТИНУ - II


Сви текстови са сајта без икаквих измена и скраћивања могу бити штампани и објављивани у приватне и комерцијалне сврхе, у земљи и иностранству, од стране свих који то желе. Издавачка права су бесплатна, уз претходан договор везано за избор, опрему и ауторизацију текстова

05 септембар 16 године ере Водолије - Београд/Србија