Не хакујте текст. Нађите неки поштен посао. Ожените се.

 

13 
О КРСТУ, ПРИЧЕШЋУ И ЏОНАТАНОВОЈ „СМРТИ“
 

Поподневни ручак је у току, а за столом су мама, тата и петогодишња Ивана. Родитељи је пропитују како је провела дан у вртићу.

Тата: „... и сине, шта си данас научила“?

Ивана: „Тата учили су нас како се једу људи“!

Мама: „Душо, ко вас је то учио како се једу људи“?!

Ивана: „Један чика у црном“.

Тата: „Ух, проклете секте и у вртиће су продрле. Ма и та полица ништа не ради, само шетају“!

Мама: „Душо, како су вас то учили, можеш ли да нам покажеш“?

Ивана: „Могу мамице. Ево овако: узмеш комадић хлеба и кажеш: „Ово није хлеб већ тело... мама, заборавила сам име чике кога су појели, можда тата зна“?

Мама и тата разменише погледе олакшања, добро је, све је у реду. Сигурна је.

Мама: „Зна душо, зове се Исус и нису га појели, већ је умро на крсту“.

Ивана: „Нису“?

Мама: „Нису сине, то је само један наш леп обичај“.

Ивана: „А крв“?

Мама (забринуто): Шта „крв“?!

Ивана: „Па, пили смо сок од малине и говорили: „Ово није сок већ крв... мама како рече да се чика звао“?

Мама: „Исус душо. Него је ли то све што сте радили“?

Ивана: „Није, добили смо и поклоне, види... (заврће мајицу показујући дрвени крстић са изрезбареним распетим човеком на њему).

Тата: „Тај човек на крсту, то је Исус сине. Знаш, он је умро због наших греха...“.

Ивана: Тата а шта су то „грехови“?

Мама и тата изнова изменише погледе и …

Мама: „Пусти сад то, охладиће ти се ручак, има времена за причу“.

Петогодишња Ивана се осмехну мами, одломи комадић хлеба и принесе устима...

 

 

Крст је један од најсветијих симбола хришћанства и верници га носе на ланчићу, сматрајучћи да ће тиме стећи заштиту божанских сила оличених у Исусу, његовом оцу и Светом Духу. Ако пак хришћанство погледамо на реалистички начин, видећемо да крст представља симбол смрти, а не живота и ускрснућа, како то тврде хришћански свештеници.

Како је у то време Јудеја била окупирана од стране тадашњег Нацистичког Светског Поретка оличеног у Римском Царству и Италијанима, Јевреји су покушавали да се ослободе њихове окупације. Власт је била у рукама јудаистичких свештеника подељених на садукеје и рабине, који су представљали религијске, државничке, судске, полицијске... и сваке друге вође. Били су потчињени Италијанима, што значи да су били део окупационог режима. Но, међу Јеврејима су деловали и Зилоти, који су организовали побуне против Италијана. Џонатан који  је тада почео да исцељује народ привлачио је не само њихову, већ и пажњу Италијана и јудаистичких свештеника, али и Зилота. Зилоти су схватили да га могу искористити као иницијалну капислу која ће дићи народ на побуну, јер је својом појавом и духовним даровима које је испољавао одговарао опису Месије-спаситеља, најављиваног у њиховим светим књигама.

Како би пак спречили побуну, Италијани су јудаистичким свештеницима рекли: „Џонатана морамо што пре уклонити, јер спрема нараод на побуну, зато нађите му било какву кривицу како бисмо имали повода да га ухапсимо и погубимо“.

Рабини којима је Џонатан као духовника само сметао, пронашли су му кривицу да се представљао као божији син, што је по јудаистичком закону био смртни грех. Зато су тражили од Италијана да га ухапсе и осуде.

Италијани су то учинили и осудили су га на смрт, иако је јеврејски народ захтевао да га ослободе, а да уместо њега казне Барабу који је починио бројне крађе и убиства, но, Пилат је остао неумољив – побуњеници морају бити заплашени његовом смрћу. Зато је јавно бичеван, „крунисан“ трновом круном, огрнут прљавим комадом тканине уместо плашта и присиљен да улицама вуче крст на коме ће бити распет, како би народ видео да од „месије“ нема помоћи. Док је пролазио улицама вукући крст Јевреји су пљували и вређали италијанске војнике, али су њихове војне снаге биле толико јаке да се његово ослобађање није могло спровести, те је под јакоим обезбеђењем одведен на брдо Голгота, где је разапет на крст на коме је доспео у стање привидне смрти.

Наиме, како су знали да је због јаких војних снага његово ослобађање немогуће, Зилоти су током његовог спровођења ка брду Голгота направили инцидент, током кога се једна њихова чланица пробила до Џонатана дајући му да попије чашу „воде“. Међутим, уместо воде у чаши је био напитак који особу доводи у стање привидне смрти, те су чувари који су обезбеђивали крст са распетим Џонатаном сматрали да је преминуо. Зато су га скинули и однели у једну врсту гроба-капеле исклесанe у стени, у коју су преминули осуђеници смештани док породица не би дошла да преузме њихово тело. Капела је имала вентилациони отвор (заштићен трњем како кроз њега не би улазиле ситне животиње) кроз који су Зилоти ушли и однели омамљеног Џонатана, a убрзо након тога раширили  су причу да се „узнео на Небо“, како Италијани не би организовали потрагу за њим. Они су га пак неговали у свом склоништу, што су и јавили обема Маријама, а оне су то поверили малој Сари, јер је била потресена очевом смрћу. Сара се поверила једној другарици, што су италијани сазнали и њихову кућу ставили под присмотру, због чега су их Зилоти заједно са Џонатаном бродом послали за Француску.

У Француској породица је живела тих и повучен живот на своме имању у околини данашњег Дижона, не дружећи се превише са мештанима. Након доласка у Француску однос између супруге Марије и Џонатана на његов захтев постао је пријатељски, што значи да више нису делили заједничку постељу и Џонатан је одбијао да учествује у зачињању деце. У прво време Марији ово није било право, али када је видела да је упоран, прихватила је такав начин живота. Џонатан је време проводио бавећи се медитацијом и размишљањима о проживљеном, и није покушавао да своја духовна сазнања пренесе  локалним житељима. Умро је у 92-ој години, супруга Марија 8 година пре њега, а мајка Марија 20 година пре ње. Ћерка Сара се удала, имала је велики број унучади и била веома омиљена у крају.

Треба знати да у то време разапињање на крст није био уобичајен начин смртне казне, већ се примењивало када је требало заплашити народ, с обзиром да је призор разапињања и смрти на крсту остављао јак утисак на окупљене. Како Џонатан то време није био први који је сматран месијом, италијани су још раније преко својих агената међу Јеврејима раширили веровање, да онај који умре на крсту није Месија.

Џонатан је „умро“ на крсту, чиме је опасност од побуне одложена.

Дакле, крст је симбол физичке смрти једног духовника, кога су Италијани и јудаистички свештеници и поред протеста јеврејског народа, осудили на смрт.

Временом је симбол крста визуализацијом и црномагијским ритуалима набијен негативном енергијом, па ношење крста на нивоу Развојне Свести Душе блокира њен рад, што представља духовну смрт те особе.

На крсту умиру духовници и духовност.

Када је пак реч о причешћу из приче о малој Ивани, оно представља симпатетичку везу са црномагијским ритуалом, током кога свештеници и монаси пију крв и једу комадић меса људске жртве, како би се повезали са Демоном своје религије. Симпатетичким опонашањем тог ритуала – испијањем вина-крви и једењем комадића хлеба-меса - уз својевољно изговарање одговарајућих речи, хришћански верници се на превару повезују са Демоном секте којој припадају и тако у ауру и органе прихватају Енергије Зла.
 

О ЏОНАТАНОВОМ ЗАЧЕЋУ
О КРСТУ, ПРИЧЕШЋУ И ЏОНАТАНОВОЈ СМРТИ
МАЈСТОРИ СВЕТЛОСТИ
ПОНОВО МЕЂУ ВАМА ДА ВАС ПОДСЕТИМО...


Сви текстови са сајта без икаквих измена и скраћивања могу бити штампани и објављивани у приватне и комерцијалне сврхе, у земљи и иностранству, од стране свих који то желе. Издавачка права су бесплатна, уз претходан договор везано за избор, опрему и ауторизацију текстова

25 децембар 14 године ере Водолије - затвор места  Σουφλί/Грчка