Р35

О ГОЈАЗНОСТИ

У свету је све више људи са прекомерном тежином што свакако шкоди здрављу људске врсте. Много узрока је за појаву овог поремећаја исхране и због тога тешко је издвојити једног кривца: генетско наслеђе, превелики унос шећера (путем газираних сокова, слаткиша...) разне адитиве у храни који просто слуђују рад жлезда са унутрашњим лучењем и свакако узрок који на Западу изгледа још није препознат - прилично јефтину храну у односу на примања , што узрокује преједање.

Све ово шкоди здрављу појединца, нације и људске врсте у целини па бисмо овом приликом желели да вам представимо приступ исхрани који се у пракси показао као веома ефикасан, ефикасан у смислу да уносите количину хране као и обично, а да вас та храни не гоји. У питању је италијански приступ исхрани и они који су упознати са њиме вероватно ће се сетити о чему је реч. Наиме иако уносе у организам велике количине беланчевина које гоје - а садрже их разне врсте паста, италијани не важе за нацију гојазних људи, напротив, углавном ћете видети да су то витке и врло покретне особе.

Тајна је у следећем: класичан италијански оброк - рецимо ручак, састоји се из три дела: прво се послужи салата (воће) и када се заситите салате она се уклони са стола, а изнесе месо (риба...). Када се заситите меса и оно се односи и тек тада на крају оброка послужи се паста (хлеб, пецива...).

Ствар је у следећем: организам који има јаку потребу за хранљивим материјама приликом уношења салате из ње искористи рецимо 95% хранљивих материја, затим из меса искористи већ нешто мањи проценат рецимо 60% јер је већ задовољио део потреба, да би на крају оброка из пасте искористио тек 20% хранљивих материја.

Захваљујући оваквом приступу исхрани бићете у могућности да се храните као и обично, а да притом своје здравље и физички изглед доведете на задовољавајући ниво. Минимум времена које је потребно да би овакав приступ исхрани дао позитивне резултате јесу три месеца, и чини нам се да то није много, јер ћете након тога и сами увидети да се дисциплинованом исхраном на овај начин ваш физички баланс вратио на позицију која одговара вашим телесним предиспозицијама и конституцији тела.
 

СЛИЧНО:

1. ИСХРАНА И ДУХОВНОСТ
2. О ГОЈАЗНОСТИ


Сви текстови са сајта без икаквих измена и скраћивања могу бити штампани и објављивани у приватне и комерцијалне сврхе, у земљи и иностранству, од стране свих који то желе. Издавачка права су бесплатна, уз претходан договор везано за избор, опрему и ауторизацију текстова

7  јул 15 године ере Водолије - Београд/Србија