О ЕКОНОМИЈИ РУСИЈЕ

Знате ли можда ко је проналазач радија:
- Тесла?
- Маркони?
- Американци?

Тачан одговор је: "Sony".

У свету постоје 2-3 државе које су војно, економски и популационо довољно јаке да могу представљати брану Нацистичком Светском Поретку. Најзначајнија од њих је Русија, пре свега што је током историје већ три пута покушaвана њена окупација, пљачка и уништење од стране држава (Пољскe, Францускe, Немачкe) које су чланице и текућег Поретка, те је потпуно свесна опасности коју он представља. Економска ситуација у Русији је добра, али не и одлична, јер Русија слабо шта производи за међународно тржиште, што гледано на дуже стазе може довести до економских проблема у земљи. У жељи да помогнемо, неколико пута смо се обраћали Духовним Енергијама Универзума питањем: "Како помоћи Русији у области економије"? и увек добијали један те исти одговор: "Копирање".

Копирање је тајна успеха азијских земаља, па и поменутог "Sony"-ја и помало чуди да велики број земаља - укључујући ту и Русију, то још не схватa. Копирање је основна метода учења у свим областима живота: сетите се само музичара, сликара, вајара, спортиста, занатлија, научника... који током студирања/тренинга до бесконачности увежбавају одређени музички комад, стил сликања неког уметника... и слично. Када копирање доведу до савршенства, тада ће спонтано направити корак даље у свом развоју и пронаћи сопствени уметнички израз.

Па шта то спречава Русе да започну са копирањем?

Два су разлога:

Први је сујета. Просто је невероватно да једна супер-сила може себи допустити луксуз сујете, но, нажалост то је управо случај са Русијом. Њен сукоб са Западом није само верске, војне и економске природе, већ је добио димензију сукоба две различите културе и погледа на свет, због чега Руси сматрају да би копирањем западних производа - који су водећи у свету, признали свој пораз. Рекли смо већ да је у питању чиста сујета која доводи у опасност не само Русију, већ и читав слободан свет и добро је знати да сви ми изграђујемо једну заједничку цивилизацију, са доминантним утицајем локалне културе.

Други разлог је Руска Православна Црква.
У Русији има довољно здраворазумних бизнисмена који би радо покренули неки од копи-бизниса, међутим у томе су најчешће онемогућени због агресивног противљења руских попова и монаха "увођењу западњачке културе у Русију". Резултат њиховог противљења је такав
да је земља преплављења западњачким производима произведеним у компанијама западних земаља (или њиховим далекоисточним испоставама) и довољно је поменути да у овом тренутку у Русији има барем 20 милиона пари фармерки произведених и увезених са Запада (или Турске, Кине, Индије...). Колики је то губитак за економију Русије, лако је израчунати.

Пример фармерки нисмо случајно поменули, јер нам је речено да производња одеће треба бити први корак у развоју копи-индустрије у Русији. Рецимо да брод просечне тонаже може превести 100 транспортних контејнера, но, уколико му се поквари један део, читав брод и посада недељама и месецима бит ће беспослени. Композиција воза такође може превести 100 контејнера, a уколико дође до квара неког вагона или локомотиве, за сат времена бит ће замењени и композиција ће наставити пут.

Модел композиције воза треба применити при организовању копи-индустрије у Русији.

У пракси то би изгледало овако: при шивењу одеће најважнији део представља моделарница (ваљда се тако зове) у којој се машински секу материјали према (компјутерским) шнитовима. Моделарницу оснива држава са наменом да пружа услуге сечења материјала по донетим шнитовима уз минималну надокнаду (све делове изабране одеће распарајте, уштиркајте и опеглајте, након тога исцртајте њихове контуре на белом хамеру, хамер исеците на А3 комаде хартије и скенирајте, затим замолите некога да вам од скенова у CAD-у уради шаблон за компјутерско сечење материјала). Захваљујући њој стотине, па и хиљаде кројачких радњу или вредних жена-домаћица моћи ће са мало уштеђевине да покрену свој приватни копи-бизнис, чиме ће ланчано покренути и производњу текстила и позамантерије, транспорт и промет горива, закуп продајног простора, рекламни маркетинг... и слично. У овом примеру моделарница је локомотива, а вагони се сами прикључују и искључују.

Треба знати да је индустрија одеће веома важна за једну земљу, јер народ који се лепо и модерно облачи за 30% се осећа успешнијим и задовољнијим животом, иако је његова материјално-финансијска ситуација остала непромењена.

Оливер


Сви текстови са сајта без икаквих измена и скраћивања могу бити штампани и објављивани у приватне и комерцијалне сврхе, у земљи и иностранству, од стране свих који то желе. Издавачка права су бесплатна, уз претходан договор везано за избор, опрему и ауторизацију текстова. 

24 август 14 године ере Водолије - Београд/Србија