КАКО САМ УБИО ГРУБЕШИЋ МИЛАНА

Била је то стражарска смена неколико дана након што су нам Муслимани у једној акцији убили 9 другара. Ја и Јовке налазили смо се у једном напуштеном објекту мотрећи на муслиманске ровове који су били удаљени од нас неких 50-70 метара. НИсмо имали баш чист преглед ка њима јер се између нас и њих налазило неко шибље. 

Одједном из њиховог рова нешто поче да се диже, полако милиметар по милиметар као да је у питању била нека картонска плоча, ил нешто слично. 

"Ух мајку им, ругају нам се" - помислих стежући чвршће снајпер.

Но шта год да је било то је и даље наставило полако да се диже, али се од шибља и сенки ни кроз оптику снајпера није могло разазнати шта је у питању.

"Ругају нам се због погинулих" - помислих. "Ма сад' ћу им показати коме ће да се ругају"! - промрљах више за себе убацујући метак у цев снајпера.

Видевши да сам убацио метак у цев Јовке рече: "Не пуцај"!

"Зашто да не пуцам"? - упитах.

"Не пуцај"! - понови он.

"Зашто да не пуцам"? - упитах поново знајући да се он помало плашио размене ватре.

"Не пуцај"! - одговори Јовке не појашњавајући зашто да не пуцам.

"Плаши се" - помислих у себи и одговорих му: "Хоћу да пуцам"!

"Ма пуцај, баш ме брига"! - рече он љутито.

Она мета и даље се дизала милиметар по милиметар па кончаницу зауставих на месту које ми је изгледало одговарајуће и повукох ороз.

Пуцао сам.

Како је снајпер имао пригушивач тек тихи прасак се зачу, а из муслиманског рова ништа, ни звука.

"Картон, изгледа да су дизали неки картон, мајку им"! - рекох.

Оно што нисам знао - а Јовке јесте али ми није рекао, јесте да су Муслимани имали обичај да у ситуацијама када нова српска јединица дође на положај завежу српског заробљеника и полако га подигну изнад рова, ал' тако да он не буде директно уочљив.

Ја то нисам знао и зато сам пуцао.

Тако сам убио Грубешић Милана, мог брата Србина.

Оливер

 

О ЛАЖИМА АМЕРИЧКОГ ГЕСТАПОA О ВАМА ОЛИВЕРЕ


Сви текстови са сајта без икаквих измена и скраћивања могу бити штампани и објављивани у приватне и комерцијалне сврхе, у земљи и иностранству, од стране свих који то желе. Издавачка права су бесплатна, уз претходан договор везано за избор, опрему и ауторизацију текстова. 

02 maj 13 године ере Водолије - притвор места Oulu/Финска