НОВИ ПОЛИТИЧКИ СИСТЕМ - ИЗБОРНИ КЛУБОВИ

Сигурни смо да је тешко наћи некога ко барем једном није помислио да нешто под хитно треба мењати у политичком систему у коме данас живимо. Након двадесетпет година од увођења демократије и слободних избора постало нам је јасно да тај систем није ни демократски ни слободан, већ је то сет политичких, дипломатских, медијских и војних притисака и манипулација како на политичаре који учествују у изборима, тако и на саме бираче. Систем манипулисања гласачким телом разрађен је до савршенства, при чему се не преза ни од политичких атентата и убистава како би се бирачи усмерили ка одређеној странци.

Посебна прича су челници и активисти политичких странака и партија при чему су многи од њих извор озбиљнe корупције и агентуре обавештајних служби непријатељских земаља. Чињеница је да челници и армија политичких активиста не производе ништа, већ се искључиво боре за моћ и привилегије у држави - углавном на штету грађана који их издржавају. Увођењем пак Новог Политичког Система друштво би се успешно ослободило ове армије чиновника и на позиције моћи у држави довело стручне и карактерне појединце који ће радити у интересу сопствене државе.

1. Први корак представља оснивање Изборног Клуба кога чине појединци који својом радном биографијом и угледом у друштву могу привући одређени број гласача. Најмање их је 7, а највише 15 при чему одлуке доносе убацивањем беле или црне пинг-понг лоптице у један од два лонца - бела: "да", црна: "не".

Изборни Клуб не оснива одборе по градовима, не прима чланство, нити новчане или друге поклоне намењене изборној кампањи, већ угледом својих чланова и квалитетом политичког програма привлачи што већи број гласача.

2. Изборну кампању организује и плаћа држава, и она се обавља преко штампе, ТВ-дуела и билборда. Током изборног месеца држава у штампи, на ТВ каналима и билбордима закупљује одређени број страна/термина/билборда и уступа учесницима избора.

3. Уколико освоји већину гласача на изборима Изборни Клуб између себе бира премијера тајним гласањем, а на упражњено место по њиховом позиву долази нови члан који ту остаје све до завршетка премијеровог мандата.

4. Одмах по завршетку избора премијер објављује јавни конкурс за позиције на министарским и другим местима у државној администрацији које је освојио његов Изборни Клуб до нивоа председника и заменика општина. Заинтересовани кандидати у пријави за одређено радно место шаљу своју радну биографију, анализу тренутног стања и визију развоја министарства за време трајања њиховог мандата... и слично.

Премијер и чланови Изборног Клуба разматрају пристигле пријаве и свима који испуњавају услове захтеване у конкурсу заказују интервју. Након првог интервјуа кандидатима који су ушли у ужи избор заказује се и други, а у случајевима када је потребно донети додатну документацију, одлучити се између два кандидата приближних квалитета и квалификација... и слично, и трећи.

Након избора кандидата премијер објављује састав Владе укључујући ту и кандидате коалиционих странака уколико је влада састављена у коалицији са још једном или више странака/партија.

Уколико се покаже да изабрани кандидат није оправдао указано поверење премијер на његово место поставља другог кандидата, а у случају сумње у корупцију иницира његово хапшење.

5. Председник државе бира се на непосредним и тајним изборима.


Сви текстови са сајта без икаквих измена и скраћивања могу бити штампани и објављивани у приватне и комерцијалне сврхе, у земљи и иностранству, од стране свих који то желе. Издавачка права су бесплатна, уз претходан договор везано за избор, опрему и ауторизацију текстова. 

29 новембар 13 године ере Водолије - затвор места Σοyφλίoy/Грчка