11 
ИСПОВЕСТ ПРАВОСЛАВНОГ СВЕШТЕНИКА

"Оче грешан сам...
Учио си нас да лажемо и крадемо, народ да заглупљујемо и водимо у пропаст и ми смо то чинили јер си нам Ти тако наредио, aли Оче доста је неможе овај народ више да живи од зла у које га из генерације у генерацију гурамо.

Оче грешан сам...
Спавао сам са много верница нарочито млађих, а и са неколико верника јер си нам ти рекао да тако треба да радимо. Сада како ми се године ближе крају видим да то није било добро.

Оче грешан сам...
Много сам новца трошио на себе и своје ужитке, превише злата сакрио на страну од онога што су верници давали за цркву. Рекао си нам да новац и злато говоре да смо моћни и подржани од стране Неба, ал' сада видим да то није тако. Лоше си нас учио.

Оче грешан сам...
Јер сам многе тајне које су ми верници богобојажљиво шапутали на ухо открио тајној полицији. Да ли су их они користили на штету исповедника незнам, ал' знајући их бојим се да јесу.

Охе грешан сам...
Јер се нисам молио, нисам постио, нисам се придржавао скоро ничега што је било прописано учењем наше цркве. Био сам лењ, сит и задовољан лаким и одличним послом.
Колико сам радио и мучио се знаш врло добро.

Оче грешан сам...
Јер сам лагао многе ствари како бих привукао што више верника у цркву - лагао сам о безгрешном зачећу, о устајању из мртвих и о још којечему. Добро знаш - Ти барем знаш, да кад једном одемо под земљу нема нам више устајања осим ако нас ти не дигнеш из ње.

А обећао си оче Сатано да ћеш нас ако те будемо слушали све уздићи из црне земље и поставити да у твоје име заувек владамо њом. Час мог одласка приближава се па рекох да те подсетим на обећање, мада знам да Ти имаш добро памћење.

А и ово злато што сам га метнуо на себе није за бацање јер сви ми добро знамо колико Демони воле сјај злата и дијаманата у својим одајама. Све је твоје само ме кад одем под црну земљу уздигни из ње и постави да вечно живим на њој као твој поданик."

СЛИЧНО:

1. РЕЛИГИЈЕ
2. ВЕРА, ЗНАЊЕ, ДИРЕКТНО ИСКУСТВО

3. ЕНЕРГИЈЕ ЗЛА
4. КРВАВИ БОГОВИ ЕМОЦИОНАЛНОГ ПЛАНА
5. ПРЕДЛОГ ЗАКОНА О РЕЛИГИЈСКИМ И ДУХОВНИМ ОРГАНИЗАЦИЈАМА
6. 
МАТЕРИЈАЛИЗАМ, РЕЛИГИОЗНОСТ, РАЦИОНАЛИЗАМ, ДУХОВНОСТ
7. РЕЛИГИЈЕ И ДЕМОНИ 

8. О КРШТЕЊУ
9. ИСПОВЕСТ ПРАВОСЛАВНОГ СВЕШТЕНИКА
10. О ЏОНАТАНОВОМ ЗАЧЕЋУ
11. О КРСТУ, ПРИЧЕШЋУ И ЏОНАТАНОВОЈ „СМРТИ“
12. О ДОМАЋИНИМА
13. КАКО СВЕШТЕНИЦИ МАНИПУЛИШУ МОЋНИЦИМА
14. О СТАДУ, ПАСТИРУ И ВУКОВИМА
15. ЦРКВА И ПОЛИЦИЈА
16. СВЕТО ДЕМОНСКО ЗЛАТО

 


Сви текстови са сајта без икаквих измена и скраћивања могу бити штампани и објављивани у приватне и комерцијалне сврхе, у земљи и иностранству, од стране свих који то желе. Издавачка права су бесплатна, уз претходан договор везано за избор, опрему и ауторизацију текстова.
29 новембар 13 године ере Водолије - затвор места Σογφλίογ/Грчка