107

ДИСФУНКЦИОНАЛНИ ЕГО


- Волите ли стране језике?

  Волите.
 
- Знате ли онда како се на грчком каже "Ја"?

  Не знате.
 
Па "Его".
 
Ето, окрени-обрни никако да побегнемо од Ега, као да је у питању крпељ кога није могуће уклонити никаквим медицинским средствима. Но, за свакога постоји начин, па тако и за Его.
 
Его је свест која вам је прилепљена још од најранијих дана, те је због тога доживљавате као део себе, иако она то није. Его је самосвест настала дејством ваших енергетских тела и као такав у развојном смислу потпуно је сувишан и небитан. Битни сте ви - Развојна Свест Душе, који сте бесмртна, развојно неограничена духовна свест дарована Слободном Вољом, која се из живота у живот присећа своје духовне природе.
 
То сте ви, а Его је скоро све остало што вам се у животу дешава.
 
Ваше постојање представља скуп реакција на спољашње окружење и животне ситуације, с једне стране и импулсе Развојне Свести Душе, с друге. Комбинација ова два извора подстицаја делује на вас и гура вас у одређеном смеру. Реакција и контрареакција водиће вас кроз живот, што често може личити на тумарање припитог. Стога да би ваш ход кроз живот имао нормалан и достојанствен правац, претходно се требате ослободити Ега.
 
"Ох не, хоће да ме убију"! - помислиће када прочита претходне речи и са његове тачке гледишта то стварно јесте тако. али са ваше, ви се само ослобађате негативно-вампирског дејства једног паразита који на вама живи још од најранијег доба.
 
Доста дуго стагнирала је мисао о структури људске свести и скоро да се ништа није променило још од времена када су Фројд и Јунг постављали основе психологије. Но, чини нам се да је сада сазрело време, да се у области психологије направи помак. Учење о постојању Ега као крпељ-свести непознато је званичној психологији, осим у случајевима када је неки од психолога имао контакт са духовним развојем. У том случају, могуће је на себи искусити и уверити се у постојање и деловање Ега, као свести која је често непријатељски и рушилачки расположена према свом домаћину - вама.
 
Да бисмо то зауставили, потребно је ослободити се Ега.
 
Его није компактан, он није целина која има своје место у људском распореду свести, већ је састављен из комада-закрпа које повезује приближно исти распон вибрација. На неки начин то му дође као једна врста wireles мреже ваших рачунара. Е сад, за разлику од рачунара, интелигенција Ега често није превише развијена, услед чега долази до кратких спојева у комуникацији између појединих закрпа ега. То стање се у психологији зове "нефункционални Его".
 
Нефункционални Его код особе може представљати извор већег броја комплекса и фрустрација, чиме она на дуже време одсуствује из онога што зовемо здравом психолошком активношћу.
 
Психотерапијске технике су се код случајева дисфункционалног Ега показале прилично неуспешним, што је довело до тога да данас имамо велики број особа које се у психолошком смислу осећају прилично лоше. Сваки лекар - пре свега мислимо на психијатра, не воли да дисфункционални Его лечи давањем лекова, јер је то гашење пожара празном кофом. Зато овом приликом желимо да прикажемо приступ који може излечити или у извесној мери умањити последице од стања дисфункционалног Ега.
 
Поступак тече на следећи начин: легните, покријте се лаким ћебетом и затворите очи. Након затварања очију смиреним гласом изговорите у себи: "Желим да се сва стања дисфункционалног Ега која постоје код мене трајно уклоне".
 
Након тога осетићете дејство Духовних Енергија Универзума, које ће код вас уклонити све поремећаје који су довели до дисфункционалности код вашег Ега. Процес није реверзибилан, што значи да се једном уклоњени поремећај више неће вратити.
 
Колико пута ћете морати да замолите за исцељење не знамо, јер је то индивидуално, али ћете зато врло јасно осетити да вам се стање у психолошком смислу знатно поправило. То ће вам бити водич у даљем раду са Духовним енергијама и у сваком случају у извесној мери морате се ослонити на сопствену интуицију и осећај.
 
Стања дисфункционалног Ега нису тешка стања поремећаја Ега, али су упорна и хронична, чиме се њихово негативно дејство умножава. Њиховим исцељењем особа не мора преко ноћи постати супер духовна и просветљена, већ ће полако и постепено повратити ниво свести који је за њу природан.
 
Колико ће вам времена требати за тако нешто, нико вам то не може рећи, нити је то у духовном развоју битно. Важно је да сте се заувек извукли из мочваре која вас је вукла на дно, па да ли ћете након тога отићи у библиотеку или неки ресторан да прославите исцељење, мање је битно, важно је да сте сада слободни од стања дисфункционалног Ега и да се пред вама простире живот ваш цео. 
 
Срећно.


Сви текстови са сајта без икаквих измена и скраћивања могу бити штампани и објављивани у приватне и комерцијалне сврхе, у земљи и иностранству, од стране свих који то желе. Издавачка права су бесплатна, уз претходан договор везано за избор, опрему и ауторизацију текстова 

06 децембар 13 године ере Водолије - затвор места  Σουφλί/Грчка