114

БРИСАЊЕ ЕГА

Ако бисмо вас упитали која је данас година, одговорили бисте нам: "2014", што би био погрешан одговор.
 
Данас тече 14 година ере Водолије.
 
Није вам то пало напамет зар не, но, не секирајте се, јер већина људи не
схвата да живе прве деценије нове ере, ере промена на боље. Свака ера са собом носи сет нових првила и односа у друштву, па се то односи и на ову. Ера Водолије јесте ера мисаоно-ваздушног знака, чији су главни изрази Истина и Слобода. Зато смо толико каналисања и посветили њима.
 
Истина и Слобода изрази су Мисаоног Плана и у сваком човеку налазе се у хибернисаном стању. Када се стекну услови - развојни пре свега, тада се Истина и Слобода расцветавају у вама. То свакако настаје спонтано без икаквих ритуала и визуализација, јер је духовност нешто много више од њих. Спонтаност је у овом случају синоним за духовност.
 
Елем, пре или касније буђење до кога долази током процеса духовног развоја делује на све слојеве вашег бића, који тиме мењају и прилагођавају своју конфигурацију новонасталом распореду свести. Током тог процеса неки делови свести отпаст ће и бити уништени, други ће пак своју функцију умањити или увећати. Но, то је опет само спонтан процес прерасподеле свести на који ви нећете имати никакав утицај.

Нешто слично дешава се и током кречења стана - ваше је само да померате намештај по замисли других. 
 
Све ово био је кратак преглед процеса добро знаног свим духовницима - процеса постепеног брисања Ега. Овај процес сам по себи није захтеван и у техничком смислу толико је једноставан, да то не можете ни замислити. Оно што представља проблем, јесте ваша везаност за Его и тек када она нестане, можемо избрисати тај део вашег Ега. Процес у сваком случају зависи искључиво од вас и ту вам ми ни на који начин не можемо помоћи. Зато полако и стрпљиво истрајте у медитацији и процес деидентификације наставит ће свој ход. 
 
Его је део вас - барем је то ваше мишљење о њему и то је у реду, све док сте на нивоу полусвесног живљења. Но, када се отиснете ка својој Души, све што вас је везивало за њега, све везе које су вам причињавале задовољство, сада једна за другом почињу да се кидају и нестају. Тада Его губи свој замах и снагу, чиме се ваша Развојна Свест Душе ослобађа свог тамничара и затвора.
 
Прича толико симболична, а тако је то још од првог еона ваше врсте.
 
Прилика за ослобађање од Ега увек има, а сада је једна од њих заувек пропуштена. Но, храбро и упорно истрајте у нечињењу и све што вас је спутовало у покушају да се пробудите заувек ће нестати.

 


Сви текстови са сајта без икаквих измена и скраћивања могу бити штампани и објављивани у приватне и комерцијалне сврхе, у земљи и иностранству, од стране свих који то желе. Издавачка права су бесплатна, уз претходан договор везано за избор, опрему и ауторизацију текстова 

06 фебруар 14 године ере Водолије - затвор места  Σουφλί/Грчка