69
СВРХА ЖИВОТА

Колико смо говорили о Просветљењу, могао се стећи утисак да је то једина сврха ових каналисања, но, свакако да није, јер живот сваког од вас има исту вредност, ма како та тврдња изгледа нетачно. Живот особе која је досегла Просветљење није ништа "узвишенији”, од живота оних који свако јутро иду на посао, јер не постоје "бољи” и "гори” животи, већ свако од вас живи ону Сврху Живота, због које је и дошао на ову планету.

Колико пута током историје је долазило до масовних несрећа и ратова, са стотинама хиљада или милиона погинулих, при чему су многи од њих изненада били истргнути из својих живота. Зато им је у новој инкарнацији најважније било да бол који су доживели у тренутку смрти, тај жал за пропуштеним животом и будућношћу, сада исцеле. А исцељење је једноставно – проживљавање онога што им је у претходном животу било ускраћено. Зато ничији живот није бесмислен, већ је он одговор на један бол или чежњу и без тога, без проживљавања пропуштеног живота, духовни развој те особе био би заустављен.

Огроман број Развојних Свести долази на овај свет сa крајње једноставном Сврхом Живота: уживати у одрастању деце, гледати како заснивају породицу, играти се с унуцима. За многе ова сврха живота има потпуно исту вредност, као сврха живота особе која се просветлила. Зато драги моји Земљани поштујте свачији живот и Сврху Живота, јер тако поштујете и себе. Што даш, то ћеш и примити – у овом или неком другом животу и корак по корак, напредоваћете ка Просветљењу.

Будите опуштени, будите добронамерни у оној мери у којој је та добронамерност искрена и не брините се за духовност. Многи који не медитирају, нити их то интересује, на високом су духовном нивоу, јер духовни развој може тећи на безброј начина, при чему сваки од њих вреди колико и медитација. Она вам само убрзава тај пут и на један много свеснији начин него код осталих, појашњава сврху вашег живота.

А колико је лепоте у животима сваког од вас, кад’ бисте знали. Колико је радости у вама спутано, због бола и траума којима сте изложени. Колико вам је Знања и Љубави на дохват руке, а да већина вас поред њих слепо пролази. Тада вам медитација може помоћи да на свестан и разумљив начин унапредите и убрзате свој духовни пут, док ће вам све остало бити у другом плану.

Стога, поштујте живот сваког човека, јер би то могао бити и живот ваш.
У текстовима се Просветљење често помиње, јер представља крајњу сврху људског постојања, разлог због кога смо дошли на ову планету. Но, док не дођемо до овог увида, Сврха Живота сваког од нас може се знатно разликовати, јер је то суштина Слободне Воље: да свака Развојна Свест сама бира пут и брзину којим ће напредовати ка Просветљењу, па се и они који о духовности буквално ништа не знају, на несвестан начин – уз помоћ Закона Карме, духовно развијају.

Медитација Душе је пак начин свесног развоја, али јој једина сврха није Просветљење, јер би то било јурење циљева Ега – у овом случају духовног циља, већ јој је вредност много шира и значајнија. Медитација нам помаже да исцелимо бол и трауме из овог и претходних живота, како бисмо се повезали са Сврхом Живота текуће инкарнације. Када у томе успемо, спонтано ћемо прећи на фазу Испољавања сопствене Сврхе Живота – шта год и каква год да је. У супротном, чак иако проживимо "богат и успешан живот”, осетићемо дубоку разочараност због промашене Сврхе Живота.

Данас у 21 веку – да и не помињемо раније епохе, многи читав живот проведу сиромашни и гладни, па с болом у срцу напусте овај свет. Зато ће у наредним инкарнацијама њихова Сврха Живота бити да проживе онолико живота у богатству и изобиљу, колико им је потребно како би на тај – несвестан начин, исцелили настали бол. Медитација нам пак помаже тако, што директним исцељењем овог бола уклања потребу да га на несвестан начин исцељујемо током неколико наредних инкарнација. Тиме скраћујемо свој духовни пут и избегавамо стварање непотребне негативне карме, због које бисмо морали изнова да се инкарнирамо.

Ето, ваљда ће нам ово помоћи да боље схватимо вредност Медитације Душе, али и више поштујемо Сврху Живота сваке особе.

Сви текстови са сајта без икаквих измена и скраћивања могу бити штампани и објављивани у приватне и комерцијалне сврхе, у земљи и иностранству, од стране свих који то желе. Издавачка права су бесплатна, уз претходан договор везано за избор, опрему и ауторизацију текстова

Email this page