62 
КОНТРАУНИВЕРЗУМ И ЕНЕРГИЈЕ ЗЛА


У неколико задњих текстова-порука, више пута помињали смо енергије зла, па ћемо овом приликом рећи нешто више о њима.

Настанак Контрауниверзума
Енергије зла представљају самосвесне и самоодрживе енергије Универзума, а како је њихов настанак за многе и даље тајна, овом приликом он ће бити објашњен. Енергије зла нису настале вољом Универзума, јер за њима није било никакве потребе, с обзиром да је спектар енергија који је постојао пре њихове појаве био довољан да опише и изрази све што је Универзум садржавао у себи. Но, у једном тренутку његовог постојања, у његовом крајњем и могли бисмо рећи забаченом делу, дошло је до стварања енергија чија је унутрашња суштина била у потпуној супротности са суштином самог Универзума.

Ово је настало тако, што се извесна количина такозване антиматерије помешала са енергијама које су у развојном смислу биле на најнижем степену духовног развоја, дајући из тог споја облик свести у огледалу супротан Универзуму. Тиме је на неки начин створен Контрауниверзум и као што одраз у огледалу даје супротну слику, тако је и Контрауниверзум постао супротност и негација самог Универзума. Ово стање није трајало превише дуго, јер се Контрауниверзум бојао да његово постојање не буде поништено, те како би то избегао, склонио се у оним деловима Универзума у којима су вибрације енергија – па самим тиме и његова свесност, најниже. Мада ово не треба схватити буквално, слободно можемо рећи да се на овај начин Контрауниверзум сакрио од Универзума.

Како је његова свест постепено јачала и увећавала, се тако је он почео да се организује како би и у том делу парирао Универзуму. Колико год да делује смешно, Контрауниверзум је у ствари пожелео да потпуно ископира Универзум, али у складу са природом сопствених енергија – у супротном смеру. Ова игра контра-подражавања Универзума нажалост и даље траје и вероватно ће трајати колико и сам Универзум – дакле вечно, јер оне енергије које једном настану, никада више не могу престати да постоје. Колико год да овo може звучати лоше по човечанство, требате га прихватити онако како јесте и покушати да из тога пронађете најбољу позицију по вас. Како су енергије Контрауниверзума заузеле онај део Универзума у коме је самосвест на најнижем могућем нивоу, тиме су се наметнуле као напреднија самосвест у односу на самосвести из те области Универзума.

Тако су енергије Контрауниверзума почеле да делују на облике свести који су се налазили у тим областима и то у складу са сопственом природом, која је потпуно супротна природи Универзума – почеле су да делују енергијама зла. За разлику од енергија Љубави које су хармоничне, развојне и исцељујуће, енергије зла својим присуством у аури особе доводе до поремећаја у протоку енергија, чиме изазивају одређене болести. Једноставно речено природа им је таква – негативна, и таква ће увек и остати. Зато је веома важно разумети тај однос између Универзума и Контрауниверзума, јер сте на неки начин ви који се развијате на планети Земљи, заточеници тог назови сукоба.

Енергије зла никада неће променити своју суштину, нити је то могуће, већ ће вечно остати зле енергије које свесно покушавају да успоре или зауставе присећање Развојних Свести Душа на овој планети. На тај начин Контрауниверзум задржава територију коју је већ заузео, а која би са сваким наредним просветљењем била окрњена и умањена, јер без делова Универзума са ниским нивоом развоја свести, нема ни могућности за опстанак и деловање Контрауниверзума. Тако је Контрауниверзум врло свесно и одлучно постао оно што називамо ”енергијама зла”, свим силама борећи се за одржање и опстанак своје територије.  Ово се у религијским књигама и традицијама описује као сукоб Бога и Ђавола, Добра и Зла, Светла и Таме. Нажалост, кажемо нажалост, јер штета јесте велика, ви који сте већ започели и они који ће то тек учинити, мораћете да наставите да се духовно развијате под таквим условима. Тај пут је много тежи и дужи него што је то био замишљен, али је циљ остао исти – Просветљење, потпуно присећање и материјализација те духовне спознаје на Физичком Плану.

Ви који се налазите у напредној фази присећања вероватно сте и сами имали сазнања о настанку и природи енергија зла, па ће вам ово само додатно појаснити делове са којима, можда нисте били упознати.

Деловање енергија зла
Рекли смо да енергије зла активно делују на Нижим Плановима, а ево на који начин: наиме, како на Нижим Плановима све што постоји има свој конкретан израз-облик, тако су енергије зла спонтано преузеле обличје које је у енергетском смислу највише одговарало негативној природи тих енергија – обличје змије. Томови књига написани су о овој теми и ако озбиљно и свеобухватно приступите истраживању, видећете да су митови и легенде о змијама-боговима присутне у готово свим културама широм планете. Детаљи се могу разликовати, али је суштина за све иста – постоји нека енергија-бог, која се испољава као змија.

Зато су у њену част дизани обелисци или је била обожавана каткад од верника, али и свештеника – у зависности од тога која је култура у питању. Ово обожавање најчешће је било из страха и имало је сврху да одобровољи и умилостиви бога-змију, како би поштедео оне који га поштују. Но, ово је само доливало уље на ватру, јер су верници чином обожавања сопствену емоционалну енергију додавали енергијама-свести зла, јачајући и увећавајући је на тај начин. Ово је углавном и узрок многих масовних несрећа и ратова на планети, јер када досегну одговарајуће енергетско засићење, енергије Зла имају потребу и жељу да се испоље на Нижим Плановима изазивајући код људи патњу, бол и несрећe.

То је рекосмо већ, вечна игра којој ћете бити изложени и нешто са чиме ћете морати да научите да живите.

Како делују енергије зла
Енергије Зла делују у виду енергетских змија које продиру у вашу ауру или чакре, настањујући се у њима и што је више енергетских змија присутно у одређеном делу ауре, то је тај поремећај већи и озбиљнији. Исцељењем путем духовног каналисања долази до избацивања енергетских змија из ауре, након чега се врло брзо поново успоставља нормалан енергетски ток за тај део ауре/чакре, што код особе доводи до оздрављења (уколико су оне биле узрок поремећаја/болести). Зато, ако као духовни исцелитељ током процеса исцељења приметите како енергетске змије напуштају пацијентову ауру/чакру (кроз уста, но, о томе ћемо говорити у посебном тексту), немојте се бринути, јер је у питању позитиван процес.

Како се заштити од енергетских змија
Ово је свакако могуће, али не потпуно и то неће моћи да учине сви, већ само они који су већ напредовали у духовном развоју.

Заштита се састоји у што већем вибрационом распону између ваших и енергија Зла, јер тиме у доброј мери избегавате њихово негативно дејство. Но, уколико сте мета неке злонамерне особе, хтели-не хтели, бићете изложени дејству ових енергија и продор у вашу ауру/чакру углавном ће ићи преко Желудачне и Грлене чакре, дакле негативним емоцијама или путем разговорa.

Први начин вам је свакако јасан, а за други – током разговора, ако се присетите непријатног осећаја након можда безначајног: "Добро јутро, комшија”, наћи ћете довољно разлога за објашњење. То не значи да сада требате престати да разговарате са свима, но, неке особе које очигледно лоше делују на вас, требате оставити без одговора.

Добро и Зло – партнери или супарници
Некако се временом у култури ваше цивилизације одомаћило мишљење, да су на неки начин Добро и Зло, у ствари два лица једне те исте ствари, те да се без њих не може. Наравно да то није тачно, јер сте ви у својој суштини чиста Доброта и Љубав, али док не досегнете тај ниво свести, деловање енергија Зла имаће јак утицај на вас. То свакако није охрабрујућа вест, али је истинита и добро је бити упознат са њом, јер разумевање представља први корак у превазилажењу препрека које вас спутавају у развоју.

 

О ДОМАЋИНИМА
КРВАВИ БОГОВИ ЕМОЦИОНАЛНОГ ПЛАНА


Сви текстови са сајта без икаквих измена и скраћивања могу бити штампани и објављивани у приватне и комерцијалне сврхе, у земљи и иностранству, од стране свих који то желе. Издавачка права су бесплатна, уз претходан договор везано за избор, опрему и ауторизацију текстова