61

ПЛАМЕН СЛОБОДЕ
 

Као што сте се могли уверити током читања претходних текстова, наша улога у вашем духовном развоју увек је саветодавне природе и таква ће увек и остати. Немогуће нам је да на било који начин било коме од вас намећемо идеје или одлуке, јер то није у складу са нашом природом духовних бића – Слободњака.

Питање Слободе, увек је било једно од важнијих питања људског друштва. Много бола и патње створено је на вашој планети, како би Пламен Слободе био угашен. Много живота пало је у циљу да он и даље гори. Стога, Пламен Слободе није метафора, већ стварни израз енергија Слободе који се не крије у катакомбама тајних друштава, већ у вама и када досегнете одређени ниво духовног развоја, активира се. Та енергија је посебна у односу на остале духовне енергије, у смислу да је потпуно самостална и независна од свега што постоји и што је окружује. На неки начин можемо рећи да је Пламен Слободе капсула духовне свести, способна да преживи и опстане у сваком могућем окружењу, па и на вашем Физичком Плану. Та капсула је високоразвијена духовна свест, са сврхом да активирајући се у вама, усмерава ваш духовни развој ка Просветљењу.

Ако сте гледали филмове у којима главни јунак бакљом растерује авети и слепе мишеве што га нападају док напредује тајним тунелом, онда схватате његову сврху. Што више напредујете путем духовног развоја, то ћете на себе привлачити више пажње енергија зла, јер буквално речено ви почињете да светлите. Да, у овој долини мрака како ваша планета понекад изгледа, духовним напретком ваша аура се прочишћава од негативних/тамних енергија и почиње да светли, те сте тада веома уочљиви онима који би да угасе пламен духовности на Земљи.

Тада вам у помоћ стиже Пламен Слободе, који спонтано – без ваше молбе и знања, делује, растерујући енергије зла што покушавају да зауставе ваш духовни развој. То је велики и значајан корак у развоју и свакако је заслужен, не поклоњен, јер то је правило духовности: нико вам не може узети оно што сте духовним развојем заслужили и нико вам не може поклонити нешто што вам не припада. Такав је духовни свет.

Активација Пламена Слободе у вама није нагла, ни драматична, па у прво време нећете ни приметити неку разлику у односу на период од пре тога. Но, мало по мало, све оне але и бауци који су вам правили сметње током духовног развоја, повући ће се и нестати из вашег живота. То је рекосмо његова основна улога и она ће бити одрађена како треба. Ваше је да се препустите медитацији и вођству Духовних Енергија, и ствари ће наставити да теку у свом правцу. Ка Просветљењу.


Сви текстови са сајта без икаквих измена и скраћивања могу бити штампани и објављивани у приватне и комерцијалне сврхе, у земљи и иностранству, од стране свих који то желе. Издавачка права су бесплатна, уз претходан договор везано за избор, опрему и ауторизацију текстова.