60        
ЦРТИЦЕ ИЗ ЗАТВОРА У ПАДИНСКОЈ СКЕЛИ...

Протеклих десет дана провели смо у затвору у Падинској Скели, иако у полицији, суду и затвору нисмо хтели да потпишемо ни један понуђени документ. Елем, у затвору нам је била обебеђена добра веганска храна и од стране осталих затвореника нисмо били злостављани, осим што су нам из свеске са каналисањима отцепили и украли 3-9 страница каналисаних текстова. То је што се тиче Падинске Скеле.

Међутим, споља нам је Гестапо за цимера убацио лика који је причама о сопствнеом животу у 85-90% копирао најважније догађаје из нашег живота. Неколико пута је говорио о томе како бисмо супер прошли у Забели - у смислу да би нас остали затвореници готивили, али и приче о томе да лекари у Забели инекцијама убијају оне који су на неки начин проблематични, а за које нико не може да потпише да одговара за њих, тј. за оне који су сами.

Истицао је да је "црвени"*, међутим било нам је очигледно да припада православно-фашистичком покрету и да према "црвенима" осећа искрену мржњу. Током 24 часа, барем 20 сати проводио је спавајући или правећи се да спава, а интересатно је да смо пре два месеца у мађарском азилу за цимера такође имали "спавача", који је у кревету проводио најмање 20 сати. Обојица су спонтано еманирала енергије контроле, Моћи и потенцијалног зла.

И поред тога што је отворено говорио о својој криминалној каријери, према нама је био љубазан, никада агресиван, међутим све то код нас је изазвало кумулативан осећај застрашености и опасности. Представио се као Александар Поповић-Поп или Александар Поповић-Саша. Живи у Миријеву.

Није тајна да су затвори пуни полицијских инспектора и агената који глуме криминалце, наркомане и сличне, али истовремено затвори представљају и места одакле се регрутују интелигентнији и опаснији затвореници који за полицију и Гестапо одрађују одређене задатке. Уколико се добро покажу, бришу им се почињена кривична дела или се примају у активан састав Гестапоа.

Оливер


* С обзиром да нам инспектори и агенти стално досађују на улици за време прошње-медитације, током разговора са једним од њих почели смо да му набрајамо Слободњаке које су заједноо са својим католичко-муслиманским саучесницима убили од 5 октобра до данас. Наводећи имена, грешком смо поменули име Микија Ракића, на шта је он моментално реагоавао: "Што он!? Он није "црвени"..."!

У Србији се под називом "црвени" не подразумевају само комунисти - ако таквих уопште и има, него сви који не прихватају правосалавно-фашистичку идеологију, него стреме друштевној и социјалној правди: хуманисти, Духовници, заштитници права животиња, медитанти, еколози...укратко, сви мислећи и добронамерни људи.

 


Сви текстови са сајта слободно и без икаквих измена и скраћивања могу бити штампани и објављивани у приватне и комерцијалне сврхе, у земљи и иностранству, од стране свих који то желе. Издавачка права су бесплатна, уз претходан договор везано за избор, опрему и ауторизацију текстова

08 јун 16-те године ере Водолије - затвор у Падинској Скели/Србија