4
ЖЕНЕ ПСИХОПАТЕ – КИРКА

 

Како смо раније већ писали о мушкарцима злостављачима, за потпуније разумевање настанка траума овом приликом говорит ћемо о теми која је апсолутни табу – о женама злостављачима. Цивилизацијски митови и постојећи културни обраси гледају на жену као на нежно и беспомоћно биће, док у животу често то није тако. Борба за моћ између мушкарца и жене тече од њиховог првог сусрета, може бити врло сурова и у њој је дозвољена употреба свих могућих средстава. Уколико она не дају повољан ефекат, тада обоје почну да користе своје најјаче оружје – мушкарац снагу, жена агресивност.

Жена има јаку унутрашњу потребу да успостави контролу и моћ над својим мушкарцем, и за ово постоји неколико разлога:
 

1.- Увећани заједнички енергетски систем
Како су жене много сензитивније од мушкараца, већина њих је у потпуности свесна енергетске природе везе која се успоставља између мушкарца и жене. Стога чувена женска стидљивост за основни циљ има успостављање доминације над мушкарцем, јер је мушкарац увек стављен у положај да моли за допуштење да буде са њом, чиме јој – несвестан тога, препушта контролу над оним делом енергије који је створен њиховом међусобном привлачношћу и заједничким дружењем.

Следећи одломак објашњава настанак и улогу увећаног заједничког енергетског система:
"..Сваки однос између две особе доводи до међусобне размене енергија и уколико је она интензивнија, тада аутоматски долази до стварања енергетске везе која је – иако невидљива или баш због тога, трајнија и чвршћа од било које физичке везе. Што је у неки однос уложено више мисаоне, емоционалне и физичке енергије, тиме је веза између две особе јача и чвршћа. Пре него што су успоставиле међусобну везу, обе особе постојале су одвојено и независно – један Его са својим енергетским системом и други Его са својим енергетским системом. Међутим успостављањем везе тај однос се мења и сада долази до следеће ситуације: и даље постоје два Ега, али зато сто су спојени везом њихови енергетски системи сада функционишу као један увећани заједнички енергетски систем.

Карактеристично је и то да тада долази до појаве онога што зовемо "средња вредност увећаног енергетског система”. Ако замислимо да јачина енергетског система једне особе износи 80 енергетских јединица, а јачина другог енергетског система 50 јединица, онда успостављањем везе долази до преливања енергије из јачег у слабији енергетски систем и њиховог изједначавања, тако да сада средња вредност увећаног енергетског система износи 65 јединица. Ово се углавном дешава код хармоничних веза, где обе особе поштују једна другу.

Вероватно сте и сами чули да (најчешће) за неког мушкарца кажу: "Боже, откако се оженио потпуно се променио и смирио, просто не могу да га препознам”!, и то се управо дешава због успостављања средње вредности увећаног енергетског система.

Међутим у везама које нису хармоничне и где особе не поштују једна другу, тада обе покушавају (углавном несвесно) да раскину већ успостављену (енергетску) везу, јер све док постоји она служи као двосмерни канал за међусобну размену негативних енергија. Тада долази до борбе, при чему обе особе покушавају да очувају и задрже што више енергије за себе и да истовремено раскину везу. На који начин се то одиграва и шта се током тог процеса дешава, објаснићемо детаљно у једном другом тексту.”


2.- Страх од од физичког и сексуалног злостављања
Један од основних страхова сваке жене, јесте страх од физичког и сексуалног злостављана у вези или браку.

Иако понекад може бити безразложан, овај страх је углавном оправдан, јер се заснива на стварном искуству њене мајке, рођака или пријатељица које су и саме биле злостављане. Поучена њиховим искуством – а у жељи да спречи да се оно догоди њој, жена ће се трудити да оствари везу са мушкарцем који јој допусти да успостави потпуну контролу и моћ над њиме.

Додуше ово није потпуно сигуран систем, јер су неки мушкарци савршени Глумци, који своју праву природу покажу тек онда када је сувише касно за бекство – у браку са децом.

Одступање од овог правила дешава се у два случаја:
-> када се заљуби, па се у потпуности препусти љубави због које може дуго да трпи злостављање, и

-> у случају када је мушкарац имућан и утицајан. Због богаства и моћи које поседује у друштву она признаје и прихвата његову надмоћ над њом, те ће се трудити да му (до)покаже да својим понашањем и особинама заслужује да буду заједно. Одређену равнотежу моћи оствариће у браку рађењем деце и играњем улоге савршене супруге успешног мушкарца.
 

3.- "Мој човек”
Следећи разлог такође је важан.

Свака жена за време девојаштва ствара визију свог будућег живота. Она има визију "свог мушкарца” (понекад упечатљиво детаљну), деце, куће, друштвеног статуса, имовине и свега што чини једну срећну породицу, а једини ко може да наруши ту визију, јесте управо мушкарац кога је она одабрала.

Наиме, посматрајући свога оца, браћу и остале мушкарце, временом она закључује да су мушкарци често непоуздани, расплинути и не ретко усмерени на непрофитне делатности – бескрајне расправе о политици, спорту, сексу, аутомобилима, добијеним или изгубљеним ратовима. У кафани. Зато успостављањем моћи и контроле над својим мушкарцем она у највећој могућој мери обезбеђује све потребне предуслове, неопходне за остварење сопствене визије срећне породице.

Уколико у томе не успе, тада у значајној мери губи задовољство живота и почиње да се осећа неоствареном.
 

4.- Агресивност
Четврти (или први) разлог је агресивност, која као доминантна особина припада женском роду и ово важи за све врсте на планети. Током живота већина жена је углавном мудро користи и то првенствено у циљу очувања и унапређења добробити своје породице.

Захваљујући агресивности жена је скоро увек већи борац од свог супруга, те ће се бескромпромисно и пожртвовано трудити да одгоји, васпита, образује и изведе на пут своју децу. То никако не значи да их он мање воли, већ једноставно да не зна ту своју љубав према њима да изрази на тако жив и динамичан начин као што то уме она. Није довољно агресиван.

Када је он сам у питању, жена ће агресивност и овом приликом искористити на позитиван начин: орасположит ће га – када је депресиван, охрабрити – када је несигуран, обновнити му снагу – када је уморан, подстакнути му амбиције – када их нема. Често пута ће га пренути из неке учмалости и рутине у коју већина мушкараца временом упадне.

Агресивност – која јој је својствена, у споју са љубављу, помоћи ће јој да оствари позитивне циљеве, те најчешће она представља особу која је најзаслужнија за добро здравље, напредак и успех свих чланова своје породице. Далеко од тога да је све увек идеално, јер понекад ту исту агресивност жена може безразложно усмерити на супруга и децу, но, то се углавном ретко дешава и не траје дуго.
 

ЖЕНЕ ПСИХОПАТЕ 
Нажалост, али осим нормалних, постоје и жене психопате.

Попут својих мушких колега и оне активно трагају за својом жртвом, при чему за разлику од њих врло ретко злостављају припаднице свог пола – њихове жртве углавном су деца и мушкарци.

Као и мушкарци-злостављачи и оне поседују њихове основне карактеристике:
1. Мржњу
2. Садизам
3. Кукавичлук
4. Дволичност

У случају када лично користе физичко насиље, тада је оно углавном усмерено на децу, међутим, уколико га примењују на мушкарцу-жртви, онда ангажују друге мушкарце, обично више њих и то из редова Хајкача које обилато користе у злостављању жртве.

Разлози злостављања мушкараца
Ипак, Кирки је најомиљеније Емоционално Злостављање (видети Енергетски Вампиризам), јер не оставља видљиве повреде и модрице, траје дуго, а жртва увек трпи велики бол. Она је уз помоћ Хајкача често у стању да жртви потпуно уништи живот и здравље, а да и даље у друштву важи као "фина, добра и безазлена”. Трагично је то што се разлози за злостављање мушкарца најчешће тичу повређене сујете или представљају само изговор за испољавање нагомилане унутрашње мржње.

Сваки психопата је некада у извесној мери био повређен, те да би се ослободио тог бола, он стално тражи погодну жртву која га подсећа на починиоца његовог бола. У овом случају, довољно је да жртва буде мушкарац.

У емоционалном и енергетском смислу жена је јача од мушкарца, али уједно и осетљивија – лакше се вређа, теже прашта, дуже мрзи. Често je у стању да годинама прогони неког мушкарца и наноси му зло и то само зато јер он – рецимо, није хтео да се забавља или води љубав са њом. Због тога она осећа јаку повређеност и бол, који једино може умирити злостављањем и осветом.

Понекад Кирка проналази жртву и свети јој се, зато што је и сама раније била злостављања од стране неког мушкарца. "Ма, сви су они исти” - њена је мисао-водиља. Оно што јој у тој мисији иде на руку, јесте фанатична и безрезервна подршка и помоћ од стране Хајкача – у овом случају жена, које користе бесплатну прилику да се и саме освете жртви због сопственог бола, који им је ко зна када и од стране ко зна ког’ мушкарца, нанесен. "Ма, сви су они исти” – и њихова је мисао-водиља.

Иако жене сматрају да се на овај начин успешно свете "прљавим и злим” мушкарцима, на овај начин само продубљују сопствену патњу.

Наиме, један Злостављач уништиће живот једне, ретко када две или више жена и то ће радити лагано, током читавог брака. Осим у ретким случајевима, код Кирке је овај циклус много бржи и углавном траје неколико месеци, ретко када дуже од годину дана. Зато она све до тренутка када се у извесној мери "смири”, успе да нанесе бол и уништи живот барем 7-10 мушкараца.

У жељи да заштите себе – поричући чињеницу да постоје жене-злостављачи и злостављање мушкараца као појава, остале жене на тај начин чине грешку, вређају бол мушкараца који су били жртве Кирке и учвршћују их у уверењу да су "све оне исте”, јачајући њихову жељу за осветом. Разумљиво је да сада ову освету неће искусити Кирка, већ ће се мушкарац потрудити и пронаћи ће неку добру и пожртвовану жену којој ће постепено уништити сву љубав, радост и животне снове, како би се на тај начин осветио Кирки и исцелио сопствени бол.

Ово ће урадити сваки од њених 7-10 жртви.

 

Брак и борба за моћ
Када је у питању брак, многе жене не схватају његову основну мудрост.

Уколико изгубите у борби за моћ са својим супругом, ваш брак ће бити патња.

Уколико га победите – на један префињенији начин, ваш брак ће такође бити патња.

Ваш брак ће бити успешан само уколико сопственом мудрошћу избегнете објаву рата и међусобну борбу за моћ, чак иако вам се победа сама од себе нуди. Радост и срећу у браку доживет ћете само ако успете да одржите и обновите заједничку енергију насталу с почетка ваше везе, која и даље постоји, a у чему вам је неопходна пуна помоћ вашег супруга.

Нажалост, усмерене на борбу за моћ многе жене врло брзо постану емоционално грубе и опијене постигнутим победама толико развију и злоупотребљавају своју Личну Моћ, да се мушкарац често осећа као да је у браку са официром Легије Странаца, уместо са женом. Не занемарујући друге разлоге за ступање у брак, за њега је један од важнијих тај што он и даље у вама тражи насмејану девојку са сунцем у коси, која је некада давно знала да му својом љубављу и нежношћу исцели бол свакодневног живота. И даље он у вама трага за магијом Љубави, коју никако не успева да пронађе у себи.
 

СЛИЧНО:
2. НАСТАНАК ТРАУМА
3. МУШКАРЦИ ПСИХОПАТЕ – ЗЛОСТАВЉАЧ
4. ЖЕНЕ ПСИХОПАТЕ – КИРКА
5. МОЋ
6. НЕИСКРЕНОСТ, ЛУКАВОСТ, ЛАЖ
7. ЗАВИСТ, МРЖЊА, ОСВЕТА
8. СТРАХ
9. ЕНЕРГЕТСКИ ВАМПИРИЗАМ I
10 ЕНЕРГЕТСКИ ВАМПИРИЗАМ II
50 ЕНЕРГЕТСКА ПРВА ПОМОЋ


Сви текстови са сајта без икаквих измена и скраћивања могу бити штампани и објављивани у приватне и комерцијалне сврхе, у земљи и иностранству, од стране свих који то желе. Издавачка права су бесплатна, уз претходан договор везано за избор, опрему и ауторизацију текстова