47
АКАША И ВРЕМЕ
 

Колико год да себе сматрате стручњаком у некој области, пре или касније мораћете признати да сте у много чему тек загребли површину материје коју изучавате. Нешто слично дешава се и са духовношћу и исцељењем, јер што више спознајете о функционисању Универзума и човека, то се и обим вашег незнања пропорционало увећава. Ово ће тећи до одређеног нивоа ,након чега ћете поново почети да ширите опсег ваших спознаја. Међутим, пре или касније начин на који доживљавате универзум и духовност доживеће промену, јер ћете у једном тренутку почети да осећате један дубљи и постојанији пулс живота који повезује читав Универзум. Тај пулс зове се Акаша.

Акаша је мајка видовњака и пророка, јер у себи крије све што је било, све што јесте и све што ће се у будућности десити. Са тачке гледишта ваше его свести, истовремено постојање сва три облика времена најчешће делује застрашујуће и збуњујуће. 

Како истовремено могу постојати прошлост, садашњост и будућност?

Како функционишу механизми времена и које то тајне крију његови ходници?

Ово су тек нека од важнијих питања, јер овладати временом, значи владати кључевима живота, али и кључаоницом моћи која широм отвара врата безбројним могућностима. Но, овај текст сасвим сигурно неће ићи у том правцу, па тајне што откључавају капије моћи нећете наћи на овом сајту. Зато ћемо део приче о времену посветити човеку и његовој жељи за бесмртношћу.

Да ли је бесмртност сврсисходна
Зашто бисте уопште и желели да постанете физички бесмртни? Да ли сте некада – разумно и разложно, размишљали о томе? Шта бисте прво учинили када бисте постали бесмртни?

"Кренули на пут око света?!” 

У реду, добар избор.

А следеће, шта је следеће?

Нисте баш сигурни, зар не? Читав живот сте јурили бесмртност и садa кад’ сте је најзад стекли, не знате шта бисте са њом. Наравно, ништа необично када су у питању циљеви Ега.

У претходним текстовима поменули смо да је Его смртан, али не и ви. Но, како се поистовећујете са њиме, тиме и сами почињете да се плашите смрти, чиме губите задовољство живота.

"Па, престаните се поистовећивати са Егом и поново ћето постати срећни и бесмртни” – можете паметно приметити.

Лако рећи, тешко учинити, барем за већину вас, јер је страх од смрти толико повезан са вашом културом да сте се на неки начин и навикли на њега. Он вас покреће, често успорава, али и даје динамику животу човечанства.

Шта је време
Када време престане да постоји, тада нестаје смрт – остаје само бескрајно поље свести које опажате. У том пољу ви имате двојаку позицију: постојите као издвојени посматрач, али сте истовремено и све што тај посматрач посматра. Помало збуњујуће свакако, али је објашњење једноставно. Предмет посматрања и посматрач не могу истовремено бити у једној, већ на две различите тачке – барем је то тако на Физичком Плану. Међутим, када искључите време, истовремено са њиме искључујете и све механизме на које оно има утицај. То је као да имате универзални кључ који отвара сва врата.

Елем, да се поново вратимо на Акашу.

Акаша је стање постојећих планова свести пре појаве времена. 

Дакле, пре него што се појавило време, све је постојало као што је у Акаши. Са појавом времена дошло је до спонтаног одвајања неких догађаја по једном, а неких других догађаја по неком другом обрасцу и на тај начин време је успело да из ускомешане каше Акаше извуче неки ред и доследност. Тај ред и доследност у одигравању процеса и појава зовемо временом. 

Време као такво није лако разумљиво, већ је за тако нешто неопходна промена вашег опажања. Да бисте нешто запазили и разумели морате бити изван – а пожељно је, и изнад њега. Како би запазили и описали време, морате се вратити у стање пре њега – у Акашу.

Структура Акаше
Рекли смо да је време ред и доследност у одигравању процеса и појава, и најчешће га није лако разумети. Зато вам тек објашњење структуре Акаше може помоћи у томе.

Акаша се не састоји из слојева, већ из једне врсте концентричних мехурова који стално пулсирају и прожимају једни друге. Она је попут свепрожимајућег пулсирајућег срца, које својим радом покреће организам и као таква увек је спремна да појача или успори свој рад уколико организам то захтева. Ово спроводи тако што убрзава или успорава време.

Изненађени сте, зар не?

Продавац у радњи са часовницима убеђивао вас је да је сат који управо разгледате најтачнији у универзуму, а ми вас сада на неки начин вређамо тврдњом да време тече независно од њега. Немојте рећи да вам се никада није учинило "да вам је дан брзо прошао”, док сте неком другом приликом имали осећај "да се толико одужио као да никада неће проћи”. Па коме бисте пре поверовали – продавцу сатова који је већ потрошио ваш новац или сопственом осећају за време?

Часовник у ствари и не мери време онако како оно тече, већ мери међународну конвенцију о времену – дакле вашу представу о томе шта време јесте. Зато је он користан у организовању свакодневног живота, али и безвредан уколико се озбиљно бавите проучавањем времена. У том случају побацајте све сатове и препустите се сопственом осећају за време.

Природа времена
Рекли смо да је време ред и доследност у одигравању процеса и појава. Као такво лако је уочљиво, али тешко објашњиво и узрок томе је у самој природи времена – наиме, време је ток догађаја који су на неки начин међусобно повезани чиме имају свој "почетак” и "крај” – уколико их можемо тако назвати. Међутим опис времена је једноставан колико и опис ветра у тамној ноћи – знате да ту  нечега има, осећате и неко дејство, али вам његова дубља природа стално измиче. Чак бисте могли и помислити – ма како да изгледа смешно, да ветар,тј. време има свест.

Е па, колико год да звучи чудно, али време стварно поседује свест. Но, како сте навикли на механичку природу часовника, повезивање времена са свешћу делује вам као научна фантастика.

Клопка за време
Можда се сећате индијанске клопке за снове, која је након описа у једном роману Стивена Кинга постала веома популарна. Е па, попут ње која је хватала ружне снове, могуће је направити и клопку за време. Клопка као таква нема улогу да нешто ухвати и задржи, већ да у извесној мери поништи дејство времена на вас.

Не, не… тиме нећете постати физички бесмртни, већ ће вам клопка помоћи да се постепено искључите са Физичког Плана, јер када искључите време, истовремено искључујете и све процесе и појаве повезане са њим. Стога уместо да будете роб времена, без њега ћете увећати степен личне слободе и спознаје света.

Прављење клопке за време
Уколико сте вични мајсторисању биће вам од користи, али не и овом приликом, јер направити клопку у коју ћете на неки начин заробити и поништити време лак је, али истовремено и захтеван подухват. Но, да не дужимо: клопка се прави тако што се текуће време поништи стојећим временом или преведено на разумљив језик – прошлост преклопите будућношћу и на све то додајте садашњост.

Пример следи:
Некада вас је неко повредио.
Сматрате да ће вас неко и у будућности повредити.
Зато прихватите као да су се обе повреде десиле управо сада и овде. Тада време везано за повреде губи сав значај.

Још један пример:
Имате пословни договор за који нисте сигурни да ли ће бити испоштован.
Знате да се нешто слично десило и у прошлости.
Прихватите као да су се непоштовања оба договора десила управо сада. На тај начин поништавате време.

Ово не схватите превише озбиљно, већ пре као врсту игре са свешћу времена. На тај начин ћете осетити како време постепено успорава и зауставља се, након чега ће процеси и појаве Физичког Плана почети да слабе и губе моћ над вама.


Сви текстови са сајта без икаквих измена и скраћивања могу бити штампани и објављивани у приватне и комерцијалне сврхе, у земљи и иностранству, од стране свих који то желе. Издавачка права су бесплатна, уз претходан договор везано за избор, опрему и ауторизацију текстова.