41

ПРЕПУШТАЊЕ

 

Када доспете у стање пуног поверења спрам своје Душе, почетак је фазе Препуштања. Препуштање је фаза духовног развоја која претходи мини-просветљењу,тј. појави већег броја духовних спознаја. Оне вас не мењају трајно, већ је то начин којим Душа припрема терен за право Просветљење – спуштање Душе на Физички План. И колико год да се то тиче вас, огроман значај има и за Универзум. Све се у универзуму гиба, покреће, мења или једноставно речено – комеша. Ово комешање Универзума није случајно, већ представља видљиви одраз живота од кога је он сачињен. Комешање је попут удаха и издаха неке особе и врло је прилагодљиво садашњем тренутку. 

Уколико ово звучи превише филозофски, да поједноставимо – Универзум дише. Као и код човека, дисање представља чинилац на основу ког’ се одређује стање неког бића – када неко престане да дише на период од пар сати, сматра се мртвим. Када Универзум престане да се комеша – престао је са дисањем. Како не би дошло до тога, успостављено је правило да комешање чини живот универзалном појавом, јер без њега не би ни било живота у Универзуму. Комешање је одраз Универзума у нама самима и представља јасан знак да је у функционалном смислу здравље Универзума одлично. Но понекад, али само понекад, чак и Универзум може да оболи. У том случају његова болест нема спољашњи узрок – јер ван њега ништа и не постоји, већ настаје као последица унутрашњих поремећаја. Тужно, али узрок ових поремећаја сте управо ви.

Ви, негативним размишљањем, емоцијама и делима узрокујете поремећаје у раду Универзума. Ви, вашом похлепом, мржњом, злом и свиме што непрестано емитујете у простор, наносите бол Универзуму. Човечанство – овакво како сада јесте, препознато је као болест Универзума. Оне који су заборавили или можда нису ни чули за то, да подсетимо: основна "материја” од које се састоји Универзум јесте Безусловна Љубав. Што сте као врста удаљенији од стања безусловне љубави, то представљате већу и озбиљнију болест по Универзум.

Да се поново вратимо Препуштању.

Као што смо већ рекли у једном претходном тексту: "…ви се не препуштате некој туђој, непријатељској и злонамерној свести, већ делу сопственог бића (Души), чији је степен добронамерности, љубави и мудрости неупоредив у односу на оно, како сте се осећали док сте били препуштени вођству свог Ега”. Зато сви ви – као појединци и као врста, морате направити помак ка бољем и здравијем плантерном друштву, морате учинити нешто што нам на први поглед изгледа немогућим, но, истовремено и неодложним. Сви ви – и они који медитирају и они који не медитирају, морате направити помак у својој свести.

Хоће ли вас неко казнити уколико одбијете да се промените? Да ли ће се у том случају стуштити с неба осветничка разорна сила, да вас заувек избрише с лица планете?

Не Децо Земље, колико год да му наносите бол, Универзум се никада и ни под којим условима неће окренути против вас, јер свест од које се он састоји способна је само да безусловно воли. Док ви и ваш Его, те мржња и бол којима најчешће зрачите, одраз су дубоког заборава у коме већ предуго живите.

Зато имајте на уму да препуштањем вођству своје Душе не само да исцељујете себе, већ и Универзум, чији сте ви нераскидиви део.


Сви текстови са сајта без икаквих измена и скраћивања могу бити штампани и објављивани у приватне и комерцијалне сврхе, у земљи и иностранству, од стране свих који то желе. Издавачка права су бесплатна, уз претходан договор везано за избор, опрему и ауторизацију текстова.