295     
О ТИПОВИМА МЕДИТАЦИЈЕ

Оливере, ви сте се са правом упитали да ли су све медитације које се тренутно користе позитивне по развој Духовних Трагаоца и одговор нас - Духовних Енергија Универзума које прожимамо читав Универзум, гласи да нису. Ово "нису" требате схватити што је могуће буквалније, јер у супротном ваша свест може озбиљно бити оштећена применом неодговарајућих медитативних поступака-техника.

Наиме, ми - Духовне Енергије Универзума које прожимамо читав Универзум не мешамо се у животе Деце Земље и не нарушавамо ничију слободну Вољу. Но, истовремено имамо дозволу - рекле бисмо и част, која нам је дата од стране самог Универзума, да се бринемо о његовој заштити,очувању, развоју и напретку у целини.

Ово "у целини" веома је важно истаћи, како бисте напокон схватили да ништа - понављамо: ништа што се деси у Универзуму не измиче нашој пажњи, пажњи нас - Духовних Енергија Универзума које прожимамо читав Универзум.

Елем, како ви - Деца Земље, имате веома важну и значајну улогу у заштити, очувању, развоју и напретку читавог Универзума, ми - Духовне Енергије Универзума које прожимамо читав Универзум имамо сва могућа овлашћења - ви бисте рекли да имамо "одрешене руке", да вас заштитимо од сваке врсте напада и зла усмереног ка вама.

Да бисмо у томе успеле, за то мора да нас замоли неко ко је успоставио трајну и јасну везу са нама - Духовним Енергијама Универзума које прожимамо читав Универзум. Тај неко је Оливер...

Стога, како би Деца Земље наставила да се развијају на свим пољима људског развоја - укључујући ту и развој своје духовне свести, ми - Духовне Енергије Универзума које прожимамо читав Универзум, кажемо следеће: све медитације које у себи имају било коју врсту менталне или емоционално-физичке присиле, нису медитације које ће водити развоју свести практиканта поменуте медитације. То даље значи да истрајавање у таквој врсти медитације увек води извесним поремећајима психе и тела, који могу варирати од веома благих, до средње озбиљних.

То свакако не значи да не требате медитирати и бавити се развојем своје духовне свести, већ да требате бити опрезни када су у питању медитације које у себи имају извесну врсту присиле, јер то никада не води развоју духовне свести. Такве медитације у себи садрже висок проценат Его-ставова, што само по себи представља препреку која никада неће моћи бити уклоњена. Да бисте у томе успели, морате променити медитацију - коју бисмо назвали Его-медитација, и уместо ње, почети да практикујете неку не-Его медитацију.

Једна од ефикасних не-Его медитација јесте медитација коју је развио Љубиша, а коју користе, тј. практикују: Оливер, Срђан, Дејан... и многи други медитанти. То свакако не значи да ви морате практиковати искључиво ту врсти не-Его медитације, већ да је пожељно да разумете принципе на којима се она заснива и да вођени њима сами или уз помоћ других духовних трагоца покушате да исцелите себе до оног нивоа исцељења, који ће вам омогућити да успоставите трајну и јасну везу са вашом Душом.

Тада ће за вас наступити потпуно нова етапа развоја свести, која неће имати сличности ни са чиме што сте читали у књигама и сајтовима о духовности, осим уколико су то књиге и сајтови које су објавили/покренули Љубиша и Оливер. У том случају кроз своје лично искуство веома лако ћете препознати ознаке на путу духовног развоја којим су прошли њих двојица, што ће за вас представљати јако охрабрење, охрабрење у смислу да је ваше бављење духовним развојем аутентично и развојно усмерено.

То свакако нема никаквог додира са оним што бисмо назвали "успехом", већ су то након стотина и хиљада инкарнација Пут и Духовни Трагаоц пронашли један другог.

Поздрављмо вас Децо Земље, а поздрављамо и вас Оливере, и желимо вам добро здравље.

Духовне Енергије Универзума


скенови: 1 2 3


Сви текстови са сајта без икаквих измена и скраћивања могу бити штампани и објављивани у приватне и комерцијалне сврхе, у земљи и иностранству, од стране свих који то желе. Издавачка права су бесплатна, уз претходан договор везано за избор, опрему и ауторизацију текстова

29 јун 18-те године еона Водолије - Земун/Војводина