27
ПОРУКА МАТИ ГЕЕ

 

Децо Земље

Некада давно у тами прошлости, кад време још није значило ништа, дођох у овај део Универзума због вас. Од свести која ме чини оним што јесам, један свој део учиних видљив. Тај део мог бића назвасте планетом Земљом. Она је ваш дом. И као нигде и никад пре у Универзуму, створих на њој предивне пашњаке, родне њиве, планинске реке, морске пучине, пустињске оазе… Створих врт. Као и вама, он је дом и животињама које га настањују. Поштујте их, јер су и оне моја деца као и ви.

 

Као што знате, то често пута није рајски врт - поплаве, торнада, земљотреси, пожари, отровне биљке и опасне дивље животиње узимају данак и у вашим животима. Неки од вас ће можда рећи да је то моја кривица.

Ох, како сам тужна због тога, па зар би мати могла да науди својој деци ?!

На овом нивоу развоја свести ви учите важне лекције: да све што постоји на свету, има своју добру и своју лошу страну – како у природи, тако и у вама. Читав ваш живот је једно непрестано учење кроз безброј лекција, где изнова, и изнова, и изнова учите, док на крају у вама не остане само Добро.

Знам да ме се већина вас и не сећа, не знате да постојим и да бдим над вама, а ја и сада памтим свако људско биће које је икада ходало мојим вртом – од ваших предака пре много милиона година, па до вас самих. Памтим име сваког' од вас, памтим сваку вашу сузу, сваки осмех, сваки украдени пољубац, сваки пораз или успех ваш.

Па, како би мати могла да заборави своју децу?

Знам да се ви не сећате мене. Велови таме и даље прекривају вашу свест и не допустају вам да стварност доживите у потпуности. Зато правите грешке. Често пута повређујете себе, па често пута повређујете и мене: безобзирно сечете столетне шуме, упорно загађујете бистре реке, похлепо копате по мојим њедрима, вадећи из њих скривена блага. Успут, истребљујете животиње којима сам као и вама, пружила дом и уточиште.

Знам да је и вама тешко – живите у забораву и отуда извире ваш бол. Не знате ко сте, шта сте, зашто сте дошли, где идете и због чега уопште и постојите. И тај заборав покушавате да замените грозничавим животом, надметањем, стицањем…

Докле? С киме? Због чега?

Ох децо, како сам тужна због вас. Као и свака мати, осећам бол ваш и много пута пожелим да га исцелим, пожелим да учиним да нестане и оде у неповрат, заувек, а не смем, не смем, јер знам да је такав пут којим морате проћи. Наквашен сузама.

Знам да се неки од вас спремају да ме напусте. Као одрасло дете што зовом хоризонта напуста свој дом, тако се и ви спремате да се отиснете у дубине космоса.

Срећна вам пловидба децо моја, следите срце, истражите живот широм Универзума, и поздравите ми моју браћу и сестре на којима се искрцате. Ако вас у дубинама космоса обузме туга и жал за мном, забринутост да ли ћете ме поново наћи, не плашите се, јер ће вас љубав ваша водити ка мени.

Па, како би деца могла да забораве своју мати?!

Ох децо, како бих била срећна када би могли – само на трен, да видите себе онаквим, каквим вас ја видим, када би само могли да угледате сву своју савршеност, сву лепоту, сву племенитост вашу. Можда ће неко рећи да сам субјективна и да због тога што сте моја деца у вама видим само добре, али не и лоше стране. Не знам, можда су у праву, јер иако свешћу мрежим Универзум, поседујем знања и дарове многе, на крају крајева и ја сам ипак само још једна обична мати, која бескрајно воли своју децу.
 

ПОРУКА МАТИ ГЕЕ
ЗАВЕТ КЋЕРИ
РЕАКТИВИРАЊЕ ВЕЗЕ С МАТИ ГЕЕОМ
КОРЕЊЕ ЉУБАВИ НА ЗЕМЉИ


Сви текстови са сајта без икаквих измена и скраћивања могу бити штампани и објављивани у приватне и комерцијалне сврхе, у земљи и иностранству, од стране свих који то желе. Издавачка права су бесплатна, уз претходан договор везано за избор, опрему и ауторизацију текстова