279  
О ТРАЈАЊУ МЕДИТАЦИЈЕ ДУШЕ

Оливере, радо ћемо одговорити на твоје питање - везано за трајање Медитације Душе. Наиме, чињеница је да се у "нашој" - новосадској школи, практикује извођење медитације у трајању од 1 минуте, док "београдска школа" допуста њено трајање произвољно.

Ова разлика у извођењу медитације настала је јер ми - Љубиша, током београдских семинара нисмо имали довољно времена да бисмо појаснили разлоге извођења медитације у трајању од 1 минуте, с обзиром да смо готово увек имали пречих и важнијих тема за појашљење. Из тог разлога ово је остало недоречено, те стога и постоји поменута разлика у извођењу Медитације Душе код новасадске и београдске школе.

Наравно да ова разлика није нешто што би могло довести до слабљења Медитације Душе, јер у оба случаја она даје готово исте разултате. Медитација од не дуже од 1 минуте погодоује почетницима, како не би гоњени жељом за брзим успехом у медитацији префорсирали себе и на неки начин изазвали одређени поремећај у раду енергетског система.

Истовремено и Медитација Душе по систему "траје док сматра да треба" такође даје одлучне резултате, јер како је у питању медитација вођена од стране ваше Душе, не може доћи до неког негативног ефекта.

У оба случаја битно је да се медитација одради што је могуће редовније и веома брзо јавиће се позитивни резултати, који ће постати видљиви и самом мединтатну. Медитација Душе, тј. сама Душа, има унапред припремљен "списак" промена које је неопходно остварити на енергетском систему медитанта како би његова свест започела са развојем. Те промене свакако неће бити нагле и брзе, већ ће се из медитације у медитацију лагано и спонтано дешавати и испољавати у животу и раду медитанта.

Када досегну висок сепен развоја добиће на квалитету стабилности, што значи да су постале део промењене свести медитанта.Тиме је медитант на један свестан, али директно неактиван начин успео/ла да изазове промену сопствене свести.

Ето, ово је било кратко појашљење о трајању Медитације Душе, чиме завршавамо контакт са вама овом приликом Оливере.

Поздрављамо вас Децо Земље, а поздрављамо и вас Оливере који се код нас Духовника веома високо котирате на лествици развоја свести.

Љубиша                                                                                                                                                                         

 


Сви текстови са сајта без икаквих измена и скраћивања могу бити штампани и објављивани у приватне и комерцијалне сврхе, у земљи и иностранству, од стране свих који то желе. Издавачка права су бесплатна, уз претходан договор везано за избор, опрему и ауторизацију текстова.

02 фебруар 18-те године еона Водлије - Београд/Србија