277    
О ПОСТОЈАЊУ ДУХОВНОГ И ДУХОВНОСТИ

Може Оливере, овом приликом каналисаћемо нешто што ће Духовним Трагаоцима бити веома интересантно. Наиме, већина Духовних Трагаоца колико год да је заинтересована за духовно и духовност, истовремено повремено се судара са једном врстом порицања постојања истих. Ово је само на први поглед делује чудно, јер људска психа спонтано делује и у многим случајевима та спонтаност изражава се на веома чудан начин.

Да бисмо успели да их убедимо у постојање духовног и духовности, ми - Духовне Енергије Универзума које прожимамао читав Универзум нећемо морати да изводимо трикове и чуда, већ ћемо покушати да на Духовним Трагаоцима разумљив начин - путем разумности, покажемо и докажемо њихово присуство и постојаност у животу сваког човека.

Овај задатак неће бити превише тежак и захтеван, јер су наше могућности представљања духовног и духовности прилично широке и обимне - рекле бисмо. То даље значи да сваки Духовни Трагаоц који је у потрази за духовном суштином пре или касније захваљујући интуицији - дакле заобилазећи разумност, може осетити реалност постојања сфере духовног и духовних појава. Када томе додамо појаве које описују, тј. потврђују духовнњст, а које ум Духовног Трагаоца може схватити и класификовати на разуман начин, тада долазимо до тога да свест Духовних Трагаоца на тај начин лагано, али постојано упловљава и сидри се у пољу духовног и духовних појава.

Овај процес сасвим сигурно није брз и нагао - нити би требао да буде, што значи да он може трајати годинама, па и деценијама.Ово ни у ком случају не представља недостатак - иако може тако да изгледа, јер ваш духовни развој тече и напредује из живота у живот, све док у једном од њих не прерасте у Медитацију Душе.Тада ваш духовни развој - развој ваше духовне свести, добија на убрзању и ширини, што вам отвара видике ка многим областима духовности за које до тада нисте ни знали да постоје.

Самим тиме ваша духовна свест обогаћује се и шири у смислу фонда знања о духовности, што вашој свести даје једну врсту зрелости и стабилости када је духовност у питању. Но, тиме се развој духовне свести код Духовних Трагаоца не завршава, већ добија на софистицираности и обиљу тема које интересују сваког Духовног Трагаоца понаособ, чиме се кавалитет њиховог духовног развоја увећава, а увећава се и број Духовних Трагаоца који на тај начин успевају да се одлепе од аматерске заинтересованости за духовност и уплове у област озбиљносг бављења истом.

Ето, надамо се да је ово каналисање додатно појаснило област духовног и духовности, чиме завршавамо контакт са вама Оливере овом приликом.

Поздрављамо вас Децо Земље, а поздрављамо и вас Оливере, који се храбро борите за право да се бавите духовним и духовношћу.

Духовне Енергије Универзума

 


Сви текстови са сајта без икаквих измена и скраћивања могу бити штампани и објављивани у приватне и комерцијалне сврхе, у земљи и иностранству, од стране свих који то желе. Издавачка права су бесплатна, уз претходан договор везано за избор, опрему и ауторизацију текстова.

24 јануар 18-те године еона Водолије - Београд/Србија