274   
О САМОБИСТВИ И САМОУБИЦАМА

(Повод овом каналисању било је самоубиство Слободана Праљка у судници Хашког трибунала...)

Оливере, самоубице не одлазе у Пакао да тамо испаштају због почињеног чина самобуства, но, истовремено ми - Духовне Енергије Универзума које прожимамо читав Универзум, не гледамо одобравајуће на такав један поступак. То даље значи да се извесна животна искуства морају одиграти, односно дата особа мора бити изложена таквом једном искуству, па се самоубиством оно не избегава, већ само одлаже до наредне инкарнације.

То даље значи да је искуство одређеног животног искуства неминовно - гледано са тачке гледишта карме дате особе.

Рекли смо да самоубице не иду у Пакао, јер такво једно место не постоји на Нижим плановима, али је одигравање поновљене животне ситуације једна врста условно речено "казне". То значи да се од тог искуства не може побећи, те је најпаметније издржати га на што је могуће једноставнији и достојанственији начин.

Самобица пак који се одлучи на такав чин, сам по себи није свестан да тиме не избегава нестанак дате животне ситуације из своје животне карме, већ ће она - мислимо на животну ситуацију, бити поновљена већ у наредној инкаранцији.

Стога бисмо свима који размишљају о таквом једном чини саветовали да га не предузимају, а за оне који нису у стању да се ослободе суицидних мисли ми - Духовне Енергије Универзума које прожимамо читав Универзум дајемо следећу молбу:

"Молимо Духовне Енергије Универзума да нас ослободе суицидних мисли"

и ми ћемо учинити све што је у нашој моћи да вам помогнемо у нечињењу једног таквог чина.

Бити самоубица свакако да прави компликације животном путу дате особе, што са тачке гледишта карме води понављању искуства које је самоубица тим чином покушао да избегне. Чини нам се да је ово довољно појашњења за тему о самоубицама, чиме завршавамо текуће каналисање.

Поздрављамо вас Децо Земље, као што поздрављамо и вас Оливере, који сте изложени екстремно лошим условима живота.

Духовне Енергије Универзума

 


Сви текстови са сајта слободно и без икаквих измена и скраћивања могу бити штампани и објављивани у приватне и комерцијалне сврхе, у земљи и иностранству, од стране свих који то желе. Издавачка права су бесплатна, уз претходан договор везано за избор, опрему и ауторизацију текстова

29 новембар 17-те године еона Водолије - Падинска Скела, боница за психијатријске болести/Србија