268  
О ЕМОЦИОНАЛНОЈ ХИГИЈЕНИ

Оливере, видимо да већ неколико дана повремено размишљате о емоционалној хигијени, односно о чињеници да је тај појам готово непознат вашој врсти. Учили су вас да је неопходо често прати руке, купати се, подрезивати нокте, чистити уши и слично, али нико вас није подучио одржавању емоционалне хигијене.

Емоционалну Хигијену као појам могли бисмо дефинисати на следећи начин: «Емоционална Хигијена представља стање свести особе која је очишћена од јаких негативних емоција и траума».

Стога спровођење емоционалне хигијене за сваку особу педставља предуслов доброг психо-емоционалног здравља и самим тиме, добрих и квалитетних односа са особама са којима долазите у додир. Ту пре свих мислимо на чланове ваших породица, јер се са њима најчешће виђате — да се тако изразимо.

«Добро» - рећи ћете, «али како се одржава емоционална хигијена»?

Њено одржавање није нешто посебно тешко, тежи део представља свесност, односно решеност особе да се позабави сопственом емоционалном хигијеном. С обзиром на низак ниво свести ваше врсте у овом тренутку вашег развоја, већина људи сматра да је њихово природно право да своје негативне емоције, трауме, потиснуту мржњу, страх… истресају и пројектују на особе са којима најчешће долазе у додир. Те особе углавном су чланови њихових породица.

Зато ми — Духовне Енергије Универзума које прожимамо читав Универзум, сматрамо да је ова тема веома важна по даљи напредак људске врсте. Уколико ваша стања свести нису чиста, односно уколико нису ослобођена од негативних енергија, енергија које су веома ниског вибраторног нивоа, тада ће ваша свест остати укорењена на физичко-емоционалном нивоу свести. У том случају бићете стално изложени новим негативним утисцима од стране другиих особа или од стране негативних утисака који пребивају у вама. Тада се ваш духовни развој зауставља до даљег.

Како бисте се извукли из те мочваре негативних емоција и траума, ми — Духовне Енергије Универзума које прожимамо читав Универзум, желеле бисмо да вас подсетимо да је Оливер већ представио веома ефикасан приступ који има добар потенцијал да уклони све негативне емоције и лаке емоционалне трауме. Јесте, у питању је "Чишћење Развојне Свести Душе" како је он тај приступ назвао и ми вам предлажемо да што је могуће пре — рецимо одмах, започнете са применом тог поступка.

Чишћење Развојне Свести Душе не требате радити по неком механистичком распореду, већ следите своју интуицију, тј. осећај накупљених негативних емоција и траума. Морате имати на уму да ће и поред позитивних ефеката таквог приступа чишћењу негативних емоција и траума, требати да прође извесно време — најчешће неколико месеци, како би се пуни ефекти тог приступа емоционалној хигијени видели, односно постали уочљиви вама и особама са којима ступате у контакт.

Емоционалном Хигијеном успешно решавате унутрашње негативности, чиме ваши односи са другим људима спонтано добијају на квалитету. Особа која је очишћена од негативних емоција представља радо виђеног госта, јер је околина сигурна да као такви нећете представљати извор негативности, свађа и сукоба. Ово је веома важно и када је у питању потрага за животним партнером/ком, јер је веома лоше ући у везу/брак са особом која није у стању да контролише своје негативне емоције и трауме. У већини случајева такве везе/бракови не успеју да се одрже дуже од пар месеци/година, јер су читаво време испуњене негативним емоцијама и свађама.

Код особа пак које су прошле процес Емоционалне Хигијене такав сценарио је немогућ, чиме њихове везе/бракови имају много већих могућности да се развију на један хармоничан и позитиван начин. Као предуслов напред реченог, неопходно је да су завршили процес Емоционалне Хигијене.

Ово је било каналисање о Емоционалној Хигијени, чиме завршавамо контакт са вама Оливере овом приликом.

Поздрављамо вас Децо Земље, и желимо вам много мира и разумевања у међусобним односима.

Духовне Енергије Универзума

 

О ГЕНЕРИСАЊУ ЕМОЦИОНАЛНИХ ТРАУМА


Сви текстови са сајта без икаквих измена и скраћивања могу бити штампани и објављивани у приватне и комерцијалне сврхе, у земљи и иностранству, од стране свих који то желе. Издавачка права су бесплатна, уз претходан договор везано за избор, опрему и ауторизацију текстова

1 септембар 17-те године еона Водолије — Нови Сад/Војводина

Email this page