267 
О ЦЕНИ СЛОБОДЕ

«Слобода кошта», ваша је мисао Оливере и она је веома тачна и истинита. Наравно, цена коштања Слободе не изражава се новцем, већ је Слобода такве природе и квалитета, да бисте је интегрисали у својој свести неопходно је да себе прочистите од готово свега негативног. Ово «готово свега негативног», односи се на ситне несавршености које током духовног развоја могу пратити живот Духовног Трагаоца. Но, како оне по својој природи нису зле, немају пресудно негативан утицај на свест Духовног Трагаоца.

Како његов/њен живот буде текао и развијао се кроз процес духовног развоја, тако ће те несавршености готово саме од себе — без неког активног учешћа у њиховом уклањању, отпасти и нестати из живота Духовног Трагаоца. Тада ће се његова/њена свест спонтано отворити за енергије Слободе, јер су то енергије високо вибраторног спектра, које да би се усталиле и интегрисале са свешћу Духовног Трагаоца захтевају прилично развијен ниво свести.

Зато Оливере «Слобода кошта», јер је неопходно исчистити себе од свега негативног, развити своју свест до високог нивоа функционалости и позитивности, након чега ће се енергије Слободе спонтано интегрисати са свешћу Духовног Трагаоца. Процес је спонтан и добро је што је такав, јер све што је «намерно» - односно «вољно», представља активност Ега. Ово се мења након Просветљења*, јер тада сви поступци које Духовник испољава потичу или од његове Слободне Воље, или су последица деловања у складу са захтевима који се спонтнао генеришу широм Универзума.

Ово значи да Духовник који је у стању Јединства са Универзум спонтано осећа «тамне тачке», нефункционална места у Универзуму и тада спонтано делује на њих у исцељујуће-развојном смислу. На тај начин он мало по мало побољшава квалитет функционисања Универзума у целини, чиме се аутоматски уздиже и ниво свести који постоји у Универзуму у овом тренутку његовог развоја.

Ми — Духовне Енергије Универзума које прожимамо читав Универзум, дале смо ширу слику процеса који се одвија из Оливерових речи «Слобода кошта», желећи да вам појаснимо колико је труда и самопрегора потребно да бисте досегли тај ниво свести. Зато је Слобода најскупља реч, јер би сви хтели да вам је ускрате и спусте вас на ниво њихвоог роба. На тај начин они себи обезбеђују залихе енергија неопходних њиховом Егу, кроз вас живе оне делове живота које сами никада не би могли искусити и у психо-емоционалном смислу осећају се друштвено успешним особама-Моћницима.

Алтернатива у случају неуспеха из претходно представљене приче-животног сценарија, јесте улога господара неком намученом псу, који ће до краја свог псећег живота морати да трпи иживљавања свог суровог господара-Моћника. Зато Слобода кошта и њена цена не може се платити никаквим материјално-емоционалним вредностима.

Поздрављамо вас Децо Земље, као што поздрављамо и вас Оливере који успешно живите своју Слободу, без обзира на цену коју плаћате за њу.

Духовне Енергије Универзума

 

 


Сви текстови са сајта без икаквих измена и скраћивања могу бити штампани и објављивани у приватне и комерцијалне сврхе, у земљи и иностранству, од стране свих који то желе. Издавачка права су бесплатна, уз претходан договор везано за избор, опрему и ауторизацију текстова

28 август 17-те године еона Водолије — Нови Сад/Војводина

Email this page