265   
НИКОЛА ТЕСЛА О ПРОЦЕСУ ПРОСВЕТЉЕЊА

Оливере, упитали сте се како смо ми — Никола Тесла рођени у телу једног Србина, ушли у Просветљење. Ваша запитаност је разумљива, јер смо ми били — и даље смо, познати као врхунски научник на пољу електро-техничких наука, док о духовности и процесу Просветљења нисмо ништа публиковали у јавности. То је пре свега из разлога што у време када смо ми — Никола Тесла рођени у телу једног Србина, живели у Сједињеним Америчким Државама јавно мнење није било спремно за такву врсту информација. Када кажемо «за такву врсту информација», то се пре свега односи на нас који смо имали велики углед као врсни научник и проналазач на пољу електро-техничких наука.

Стога би објављивање информација о нашим духовним искуствима у то време — време када наука још није била пустила дубоке корене на тлу Сједињених Америчких Држава, било контрапродуктивно, односно произвело би одређену — можда и катастрофалну, штету нашим напорима да научним проналасцима побољшамо услове живота и рада свих становника планете Земље.

Из тог разлога ми — Никола Тесла рођени у телу једног Србина, прећутали смо наша духовна искуства која су била веома обимна и богата — да се тако изразимо. То свакако не значи да смо ми тиме нешто сакрили од вас — Деце Земље, јер је у питању наш лични духовни развој у који друге особе немају никаквог права да се мешају. Свака особа која ходи путем духовног развоја, представља зачетак новог Универзума са чијим креирањем ће почети када досегне стање свести познато под називом Нирвана. До тада, док га не досегне, она спонтано креира основе на којима ће се заснивати Универзум који ће бити створен од њених енергија-свести.

То даље значи да ми — Никола Тесла рођени у телу једног Србина и поред жеље да помогнемо Деци Земље у духовном развоју, у том тренутку нашег живота и развоја дали смо предност нашим научним проналасцима, сматрајући да ће они успети да на један квалитетнији и обимнији начин унапреде квалитет живота све Деце Земље, него што бисмо то успели са објављивањем наших духовних искустава. Разлог за овакву нашу одлуку јесте веома низак ниво свести људске врсте у тренутку, тј. времену када смо ту одлуку донели.

Оливере, ви сте се упитали како је текао наш духовни развој и ми ћемо вам одговорити на следећи начин: он је текао на начин сличан вашем Оливере — и ми смо од рођења, тј од наших раних дана били Одуховљени од стране Духовних Енергија Универзума, чиме је наш живот — као уосталом и ваш, био предодређен за бављење духовношћу и улазак у Просветљење. Како су наше комуникационе моћи — мислимо наравно на духовну комуникацију, биле изузетно развијене, ми смо веома лако — али баш веома лако, остварили контакт са Духовним Енергијама Универзума, Духовницима, мати Геом и осталим духовним свестима. Све оне годинама и деценијама водиле су нас из једне у другу фазу духовног развоја, а да нико од оних који су долазилиу додир са нама о томе није имао појма, тј. увида.

Разлоге за такав наш став објаснили смо у претходном делу овог каналисања.

Оливере, вама је сигурно јасно да живот и развој сваког Духовног Трагаоца зависи од много чега на шта он нема утицаја: ту пре свега мислимо на културу и друштво у коме живи, друштвено-историјске околности и дешавања, активности демонско-црномагијских секти… и још много тога. Дакле, сви ти фактори дају збирни резултат у смислу његовог приступа процесу духовног развоја. Сидарта Готама рецимо, није имао никавких проблема од стране друштва и културних образаца који су у то време владали у Индији, те је са те стране он био ослобођен многих неугодних утицаја. Ми пак који се развијамо, тј. који смо се развијали под утицајем демонско-црномагијских хришћанских секти, морали смо да тражимо различите — алтернативне приступе духовном развоју, како он не би био грубо прекинут. Из тог разлога Запад је напредовао у техничом развоју, али је његов развој свести — мислимо на схватање процеса духовног развоја свести, и даље остао на нивоу верника тих демонско-црномагијских секти, уз нешто знања о духовности које се ту и тамо појавило у некој од тајних окултних друштава.

Но, та знања била су веома слабог квалитета и несинхронизована са целовитошћу духовног знања, како би Духовни Трагаоци успели да схвате шта је духовност и како тече процес духовног развоја. Тај недостатак исправљен је вашим духовним развојем Оливере, јер сте ви успели да објавите велики — рекли бисмо и пресудни, број информација о духовности које дају комплетну слику о процесу духовног развоја. Тиме сте олакшали пут Духовним Трагаоцима који ће доћи после вас, чиме се могућност за развој свести људске врсте увећала у приличној мери.

То наравно неће протећи без контра-одговора демонско-црномагијских секти, међутим, тиме ћемо се бавити када дође време за наш одговор њима — мислимо  на демонисте, наравно.

Ово је био наш исцрпан одговор на ваше питање Оливере, чиме и завршавамо ово каналисање.

Поздрављамо вас Децо Земље, а нарочито поздрављамо вас Оливере, који сте одлучни да помогнете Деци Земље да наставе са својим развојем на свим пољима својих интересовања.

Никола Тесла, рођени у телу једног Србина

 

ТЕСЛА У БЕОГРАДУ
МОЛБА НИКОЛЕ ТЕСЛЕ
ОЛИВЕРУ ОД НИКОЛЕ ТЕСЛЕ
НИКОЛА ТЕСЛА О ПРОЦЕСУ ПРОСВЕТЉЕЊА
НИКОЛА ТЕСЛА О НОВАК ДЖОКОВИЧ


Сви текстови са сајта без икаквих измена и скраћивања могу бити штампани и објављивани у приватне и комерцијалне сврхе, у земљи и иностранству, од стране свих који то желе. Издавачка права су бесплатна, уз претходан договор везано за избор, опрему и ауторизацију текстова

24 август 17-те године еона Водолије — Београд/Србија