257  
О ЧИСТОЈ СВЕСТИ

Оливере, питали сте се шта је Чиста Свест, односно какву улогу то стање свести има у процесу развоја свести на плановима на којима боравите. Да ли је то стање свести врхунац достигнућа развоја свести - стање Нирване, или пак има неко друго значење.

С обзиром да је ова тема веома важна, ми - Духовне Енергије Универзума које прожимамо читав Универзум, што боље, тј. јасније и једноставније, појаснићемо је.

Стање Чисте Свести представља стање током кога се налази ваша свест Оливере, пре него што ће започети ток своје инкарнације. То значи да ће она чином рођења бити изложена већем броју тактилних, звучних, емоционалних и вербално-мисаоних импулса који ће спонтано или вољно стизати до ње, што ће за последицу имати њено спонтано реагове на поменуте импулсе из околине. Након тога свест новорођене бебе стално ће бити "загађена" - ако можемо тако да се изразимо, неком врстом ових импулса, осим током периода спавања када напушта физичко тело и борави на Вишем Физичком, Емоционалном и Мисаоном плану.

На та три енергетска подплана/плана ваша Душа реагује спроводећи све исцељујуће процесе на вама, како би вас оспособила да наставите са активностима наредног дана. Да није овог исцељујућег деловања ваше Душе током периода спавања, од нагомиланих негативнх емоција и стреса веома брзо бисте својом агресијом довели људску врсту на ивицу егзистенцијалног постојања. Да се то не би десило са вама, брину се ваше Душе.

Елем, стога стање свести које ви називате Чиста Свест, представља веома ретко стање свести у Универзуму - мислимо на то док сте у физичком телу, и ми - Духовне Енергије Универзума које прожимамо читав Универзум, сматрамо да му не требате придавати превелики значај. Ово се односи на чињеницу да стање Чисте Свести за вас - Децу Земље која сте укорењена на Физичком плану планете Земље, нема никакву вредност док сте ту где јесте - на Физичком плану планете Земље.

Када пак завршите циклус рађања и умирања - након што уђете у Просветљење, наставићете да се развијате као бесмртна духовна свест и то углавном помажући Деци Земље у духовном развоју и бринући се о очувању планете Земље и вашег Сунчевог система. Како се ваш духовни развој буде наставио, тако ћете попримити све шире поље дејства вашег деловања у исцељујуће-развојном смислу, што ће кулминирати стањем свести које је неопходно да бусте започели са стварањем једног потпуно новог Универзума, Универзума створеног по вашим замислима и идејама. Тада ћете ви - сада потенцијални Универзум, досегнути стање свести које се назива Нирвана, тј. стање Чисте Свести.

Овај кратак приказ послужио нам је да вас проведемо кроз путовање које се протеже стотинама и хиљадама живота-инкарнација, да би се наставило на Духовном плану на коме не постоји ни време, ни простор. То путовање је тако диван догађај да не постоје речи којима бисмо могли то да изразимо, јер речи служе за комуникацију на Физичком плану. На плану свести који ми називамо Духовним све је све и све је у свему, тако да ту речи могу бити само сувишне.

Надамо се да вам је ово појашњење улоге Чисте Свести разјаснило недоумице које се тичу ње, а да ће то појашњење преко вас помоћи и онима који су насели на причу о "чишћењу мисли из ума". Они који су им наметнули ту обману желели су да их зауставе на путу духовног развоја, а надамо се да ће ово каналисање онемогућити ту њихову намеру.

Поздрављамо вас Оливере, као што поздрављамо и све оне који се упорно присећају везе са својом Душом.

Духовне Енергије Универзума.


скенови: 1 2


Сви текстови са сајта слободно и без икаквих измена и скраћивања могу бити штампани и објављивани у приватне и комерцијалне сврхе, у земљи и иностранству, од стране свих који то желе. Издавачка права су бесплатна, уз претходан договор везано за избор, опрему и ауторизацију текстова.

14 јул 17-те године еона Водолије - Београд/Србија