239  
О ПОСТИЗАЊУ ПОРОДИЧНОГ МИРА

Оливере, баш је добро што сте се сетили да каналишемо о теми која се тиче породичног мира. Породица је стуб сваког друштва и извор среће појединца. Уколико пак породични односи нису хармонични, тада се укућани претварају у, тј. постају једна врста бродоломника заточених на пустом острву са кога не могу да побегну. Оно што је у тој замишљеној ситуацији крање лоше, јесу неслога и мржња међу «бродоломницима» које ће им одмоћи, тј. онемогућиће их да се организују и своју заједницу развију до максимума у оквирима постојећих услова.

Но, заокупљени мржњом и сукобима уместо да напредује, њихова заједница се из дана у дан урушава и пропада.

Породицâ описаних у примеру из претходног текста има пуно, рекли бисмо и превише, те није чудно што сваких неколико дана у новинама можете прочитати о масовном породичном убиству. Мржња и жеља за осветом могу достићи тако висок ниво концентрације енергија, да једноставно речено помуте разум особе и гурну је у злочин.

Зато је веома важно да се односи у породици заснивају на узајамном поверењу, уважавању и поштовању. Ово би био идеалан облик понашања, тј. односâ унутар породице, али чињеница је да таква врста понашања, тј. односа, захтева висок степен развоја свести. Док не досегну такав ниво развоја свести многи ће односе са укућанима заснивати на агресивности и моћи, као уобичајеним изразима свести већине припадника ваше врсте.

Нама је помало непријатно што то морамо да кажемо овако јавно, али и поред тога што знају да отворе и логују се на свој фејсбук налог, многи припадници људске врсте по свом понашању не показују да су се одвојили од понашања које вуку из претходног развојног циклуса — понашања животињске врсте.

Стога замолили бисмо сваког од вас да одвоји мало времена и у једној или више поштених и искрених самоанализа провери да ли су постуци које спроводи, тј. испољава према члановима сопствене породице исправни, добронамерни и поштени. Не морамо вам набрајтаи колико зла је на свету почињено породчним злостављањем, да бисте схватили какве негативне последице има по људску врсту. Нека вам Оливеров пример буде подсетник за чињеницу да моћ у рукама психички поремећене особе која представља «главу породице» може постати такво зло и опасно оружје и оруђе тортуре, да се то по свом изразу, обиму и трајању може упоредити са тортуром из нацистичких логора током Другог Светског рата.

Да све не би било црно у овом каналисању, морамо поменути и оне породице које по свом односу између чланова исте, представљају оазу среће, мира и радости. Такве породице су такав егрегор позитивних енергија, да нам је просто немогуће да вам то представимо неким поређењем. Стога уколико је ваша породица једна од таквих — срећних, желимо да искористимо ову прилику да вас замолимо да покушате да разговором са вашим пријатељима и познаницима покренете тему несрећних породица, тј. тему у којој ћете дискутовати о негативним и тешким односима унутар једне породице.

Притом водите рачуна да то не испадне као да се подсмевате мање срећним породицама, већ као ваш израз искреног интересовања и жеље да помогнете да животи ваших суграђана и припадника читаве људске врсте поприме позитиван и развојни ток. Нећемо имати ништа против уколико дискусију о несрећним породицама започнете препричавањем или читањем овог каналисања, јер сматрамо да је то добар начин за започињање исте — мислимо на дискусију.

Како ништа што ми — Духовне Енергије Универзума које прожимамо читав Универзум радимо није бесплодно, тј. ништа «не причамо у празно», искористићемо ово каналисање како бисмо вам дали текст молбе који можете изговорити у себи, на шта ћемо ми одговорити извесним исцељујуће-развојним дејством које ће имати позитивне ефекте на односе унтар ваше породице.

Дакле седите на столицу, затворите очи, руке спустите у крило и када осетите да сте се смирили на сва три нивоа вашег функционисања: физичком, емоционалном и мисаоном, изговорите у себи следећу молбу:

«Молимо Духовне Енергије Универзума да нам помогну да односи унутар наше породице поприме свој позитиван ток»

и ми ћемо учинити све што јеу нашој моћи да делујемо у том правцу.

Морамо напоменути да наша дејства нису чаробни штапић који ће једну несрећну и посвађану породицу преко ноћи претворити у оазу среће, радости и међусобног разумевања. Наша дејства имају веома важну улогу, јер чисте све негативне енергије из ваших аура које су урзоковале свађе, нетрпељивости и мржњу међу члановима породице, али она не могу заменити добру вољу и добронамерност у опхођењу са члановима сопствене породице који морају потећи од вас самих. Уколико се ви не ангажујете у том правцу, тада ће упућивање молби нама — Духовним Енергијама Универзума које прожимамо читав Универзум имати краткотрајно и привремено дејство. Надамо се да ћете ово имати на уму и да ћете поступити у складу са упутствима која смо изложили у овом каналисању.

Поздрављамо вас Децо Земље и желимо вам срећу и радост у животу.

Духовне Енергије Универзума

 


Сви текстови са сајта без икаквих измена и скраћивања могу бити штампани и објављивани у приватне и комерцијалне сврхе, у земљи и иностранству, од стране свих који то желе. Издавачка права су бесплатна, уз претходан договор везано за избор, опрему и ауторизацију текстова.

08 мај 17-те године ере Водолије — Београд/Србија