227  
О ТАИ ЧИ ЧУАН МЕДИТАЦИЈИ

Видимо Оливере да сте досегли ниво духовног развоја, када се јавља потреба да вас детаљније упознамо са Таи чи чуан медитацијом.

Таи чи чуан медитација представља приступ духовном развоју, који је пре свега карактеристичан за азијатске народе. Ово се односи у првом реду на Кинезе, као највећи народ у том делу Азије, али и сви остали народи са тог подручја директно или индиректно користе неки облик поменуте Таи чи чуан медитације.

Још од самих почетака духовног развоја на планети Земљи — мислимо на духовни развој који спроводите ви — Развојне Свести Душâ, које се развијате кроз врсту хомо сапиенс, јавио се проблем који бисмо могли назвати «телесним». Израз «телесан» није на неки начин израз који бисмо лако повезали са медитацијом, која се сматра духовном дисциплином.

То је свакако тачно, но, проблем који је искрсао током тих раних почетака вашег духовног развоја био је телесне природе. Наиме, свако од вас који сте Развојна Свест Душе — значи у бити ви сте енергија-свест, инкорпорирани сте — значи спојени сте са физичким телом, са којим док се налазите у будном стању свести чините целину. Када заспите, тада се та веза делимично и на известан период прекида, да би се буђењем опет успоставило јединство — или ако вам је прихватљивије: симбиоза енергије-свести и физичког тела.

Е сад, колико год да медитација као духовна дисциплина сама по себи није захтевна — мислимо на Медитацију Душе, она је пре свега проблематична из разлога што је медитант током практивоање исте — мислимо на медитацију, изложен деловању импулса и нагона свог физичког тела. Ово «свог» користимо, иако вам је јасно да ви нисте физичко тело, јел да=

Стога да би се наставило са праксом медитације на један успешан начин, било је неопходно да се импулси и нагони тела «припитоме», ако можемо тако да се изразимо, како не би на негативан начин деловали на свест медитанта. То «припитомљавање» импулса и нагона физичког тела обављено је кроз праксу Таи чи чуана.

Схватате сада зашто смо вам пар пута сугериали да наставите са вежбањем Таи чи чуана, зар не___

Зато што има веома позитивну улогу у «припитомљавању» импулса и нагона физичког тела, Таи чи чуан постао је веома популаран не само код Духовних Трагаоца, него и код ширих слојева ентузијаста који се баве културом телесног развоја. Иако они немају појма о духовном развоју и проблемима који се притом јављају, ефекти вежбања Таи чи чуана лако и веома јасно су се испољили код свих, који су известан број месеци и година посветили вежбању ове древне вештине.

Кажемо «древне», јер је Таи чи чуан каналисан у зору ваше цивилизације, а не пре неких 120 година, као што се мисли. Генерације Духовних Трагаоца и Духовника упражњавале су његове покрете, који су својим синхронизованим следом постепено, али упорно чистили све оне негативне енергетске блокаде, које се нису могле уклонити на неки други начин.

Ви сте добро приметили да медитација чисти, исцељује и активира предње чакре и предњи енергетски ток — Рен Маи, док задње чакре и задњи енергетски ток — Ду Маи, чисти, исцељује и активира Таи чи чуан форма.

Видимо да вам је сада јаснија важност свакодневног вежбања Таи чија, а очигледно је да сте увидели разлику у квалитету извођења форме без и са Таи чи чуан медитацијом. Како би ту погодност — мислимо на Таи чи чуан медитацију, приближили и осталим вежбачима Таи чија — као и свима који се баве духовним развојем, искористићемо ово каналисање да им представимо текст молбе који требају изговорити.

Дакле, седите у положај за медитацију, затворите очи, руке спустите у крило и када осетите да сте досегли стање смирења на сва три нивоа вашег бића: физичком, емоционалном и мисаоном, изговорите у себи следећу молбу:

»Молимо Духовне Енергије Универзума за Таи чи чуан медитацију»

и ми ћемо учинити све што је до нас да вам изађемо у сусрет.

Медитацију увек изводите непосредно пре извођења Таи чи чуан форме и уверићете се колико ће побољшати њено извођење, и гледано у целини, исцељујуће-развојни ефекат Таи чи чуана.

Поздрављамо вас Децо Земље.

Духовне Енергије Универзума

 


Сви текстови са сајта без икаквих измена и скраћивања могу бити штампани и објављивани у приватне и комерцијалне сврхе, у земљи и иностранству, од стране свих који то желе. Издавачка права су бесплатна, уз претходан договор везано за избор, опрему и ауторизацију текстова.

28 март 17-те године ере Водолије — Београд/Србија