214    
ИСТИНА О НЕСТАНКУ ДИНОСАУРУСА И СТВАРАЊУ НОВИХ УНИВЕРЗУМА

Оливере, видимо да сте заинтересовани за Истину о томе шта се десило са диносаурусима, те смо одлучили да вас упознамо са њом. Подаци које ћемо вам испричати - односно каналисати, потичу из памћења Универзума - Акаше, што значи да су 100% тачни. Ово наводимо из разлога што информације које се тичу нестанка,тј. изумирања диносауруса и још доста других врста које су насељавале планету Земљу у тим давним временима њеног развоја, на неки начин могу деловати помало невероватно. Разлог томе је пре свега у разлици у начину живота који водите ви - Деца Земље, која се по својој суштини и циљевима којима тежите у многоме разликујете од садржаја и циљева врстâ, које су у та давна времена насељавала планету Земљу.

Како је дошло до извесне измене ових планова - мислимо на измене које су потекле од стране Универзума, диносауруси и многе врсте које су постојале упоредо са њима постале су у неку руку "слепа улица" еволуције живота на планети Земљи. Оно што појашњава овај закључак, односно изјаву, јесте чињеница да почеци живота на планети Земљи нису били једноставан задатак, због чега су први облици живота - мислимо на бића сложених састава живота, имала једну врсту "гломазности" која је у та давна времена била гарант да ће имати великих шанси да преживе честе промене климе и опасности које су претиле од стране других облика живота.

Морате бити свесни да се у та давна времена живот борио за своје право на постојање, те није било лако оформити једну или више биолошких врста које ће бити способне да развију своју врсту и створе известан облик цивилизације, односно да развију једну врсту напредних друштвених односа. Иако су диносауруси показали завидне могућности преживљавања у тада суровим условима живота, нису били способни за овај други тако важан део - за формирање цивилизације у којој ће доћи до напретка у развоју друштвених односа поменуте врсте.
Како тај за развој свести важан предуслов нису успели да испуне, диносауруси и један број врста које су живеле паралелно са њима, одлуком Универзума на неки начин су повучене из програма развоја свести на планети Земљи.

Ово вам на први поглед може звучати помало сурово, но, ми - Духовне Енергије Универзума које прожимамо читав Универзум не сматрамо то тако. Наиме, живот је један и као такав недељив је - недељив у смислу да не може доћи до његовог гашења на планети Земљи и широм Универзума. Но, облици испољавања живота толико су развноврсни и различити, да би нам њихово основно набрајање одузело превише времена. Стога гашење једне или више врста које у реалним условима живота нису показале одговарајући степен погодности - у смислу развоја свести, не представља трагедију, већ само нови и рекли бисмо прилагодљивији облик живота који ће бити у стању да задовољи потребе које се од њега траже.

Из то разлога - из разлога развоја свести, пре отприлике 200.000 година Универзум је осмислио врсту хомо сапиенса, са намером да представља носиоце Развојних Свести Душâ током фазе развоја њихове свести, где ће многе досегнути ниво свести познат под називом Просветљење. Иако је врста хомо сапиенса прилично млада, њено постојање оправдало је надања у смислу развоја свести Развојних Свести Душâ, те ће се он и даље наставити кроз њу.

Многи Духовни Трагаоци током своје духовне потраге били су изложени већем броју непријатности, од којих су неке од њих биле спољашњег карактера - односно узрока, док је један значајан број био унутрашњег. Ти унутрашњи импулси који су негативно деловали на вашу свест, своје порекло у многим случајевима имају у импулсима који потичу до врсте хомо сапиенса, кроз коју се ви развијате.
Стога њиховим превазилажењем ви у том случају одвајате сопствену свест од свести хомо сапиенса, чиме добијате убрзање на нивоу развоја свести. Тиме иза вас остају сви они полуживотињски импусли који чине карактеристике поменуте врсте, док ваша свест након ослобађања од њих има више могућности да веома јасно уочи све препреке које је спречавају у напретку развоја свести и уклони - односно, превазиђе их.

Овим појашњењем чини нам се да смо вам разјаснили из којих је разлога било неопходно угасити врсту диносауруса, као и један број врста које су та давна времена постојале паралелно са њима.

Живот који постоји широм Универзума тиме није изгубио свој замах, него је само променио облик сопственог испољавања, у овом случају испољио се у облику врсте хомо сапиенса кроз коју се ви - Деца Земље данас развијате. Тај облик није потпуно савршен - савршен у смислу да пружа идеалне услове за развој свести, али је прилично добар, што су многи од вас и искусили.

Улазак у Просветљење кроз врсту хомо сапиенса много је лакши и бржи, него што би то био кроз неку другу врсту, укључујући ту и диносаурусе. Из тог разлога они су нестали са сцене живота на планети Земљи, али сећање на њих и оно шта су представљали у њеној историји и даље постоји у памћењу Универзума које је доступно нама - Духовним Енергијама Универзума и Духовницима који су досегли ниво свести који називамо Нирваном.

Тада су они у стању да креирају све што пожеле, чиме спонтано прелазе из фазе Духовника, у фазу Универзума који ће бити створен и развијан на основу њихових замисли и идејâ. Пут до тог нивоа развоја свести прилично је дуг, али и остварљив, у чему су до сада успеле да досегну 56 Развојних Свести Душâ.

То значи да сада постоји 56 Универзума који се развијају на себи својственим начинима развоја свести, што је индивидуално и зависи од свести која представља његов зачетак у развојно-животном смислу. Овај у коме се развијате ви Оливере, заснован је на замислима од којих сте већину њих схватили - генерално гледано наравно, док ће онај који ћете креирати ви када ваша свест досегне ниво развоја неопходан за тако нешто, имати сопствене замисли и идеје о развоју свести унутар њега.

До тада, поздрављамо вас Оливере.

Духовне Енергије Универзума


 


Сви текстови са сајта без икаквих измена и скраћивања могу бити штампани и објављивани у приватне и комерцијалне сврхе, у земљи и иностранству, од стране свих који то желе. Издавачка права су бесплатна, уз претходан договор везано за избор, опрему и ауторизацију текстова

12 јануар 17 године ере Водолије - депортациони центар Обедишће Јежевско/Хрватска