20      
О ЕНЕРГЕТСКОЈ АНАТОМИЈИ ЕГА

Оливере, видимо да вас интересују знања и информације о структури или боље речено, енергетској анатомији Ега. Ово је веома важна тема, из разлога што већина људи нема ни најприближнију представу о Егу - његовој локацији у телу човека, структури, функцијама и пољу утицаја на сваку особу појединачно. Како бисмо ту празнину о Егу премостили, покушаћемо да у оквиру овог каналисања дамо основне информације о енергетској анатомији Ега.

Дакле, Его се налази у разним деловима ваше ауре, чији пречник износи 24 метра. То даље значи да Его не може постојати у виду енергије-свести у енергетским телима: Животном, Емоционалном и Мисаоном, нити у чакрама - мислимо на 12 основних чакри. Его такође не може постојати ни у
ћелијама-окцима Развојне Свести Душе.

Све претходно речено о Егу, упућује нас на ауру као место "пребивалишта" Ега, тј. Егоа, јер их има три: Животни, Емоционални и Мисаони Егои. Но, како сви они делују у оквиру једне те исте ауре, њихово дејство готово је немогуће раздвојити, те се због тога увек користи израз "Его", у смислу постојања једног Ега код сваке особе.

Наравно да ово не требате сматрати неком великом грешком, јер то ништа не мења у испољавању и дејствима три Ега,тј. Егоа.

Ово је на неки начин био увод у тему, како бисте схватили колико је сложена област о којој управо каналишемо. Разлог за тако нешто требамо тражити у недостатку структуре Ега, који услед тога представља извор несигурности и проблема за сваку особу на планети. За оне који се не баве духовним развојем то је на неки начин уобичајена и прихватљива чињеница живота, због чега не осећају потребу да утичу на њу, утичу у смислу промене.

Међутим за Духовне Трагаоце само постојање Ега представља тако крупну препреку на путу духовног развоја, да нам је то тешко представити вам неким појашњем. Разлогâ за то има доста и тешко би нам било набројати их све, најважнији је тај што је Его наметљивац. То значи да он "пресреће" све импулсе који се јаве у вама и на неки начин инкорпорира се у њих. Ово "инкорпорира се у њих" значи да се он на један камелеонски начин поистовети са тим импулсима и на тај - лукав начин, постепено али упорно преузме контролу над њима. На тај начин Его успева да овлада особама у чијој аури се налази, и подстичући поменуте импулсе набавља и обезбеђује неограничене количине неопходне му животне, емоционалне или мисаоне енергије. То даље значи да Его живи свој живот кроз вас - Децу Земље, која се као Развојне Свести Душа развијате кроз врсту Хомо сапиенс.

Ово "развијате кроз врсту Хомо сапиенс" не значи да ви поменуту врсту искориштавате, јер је ваше повезивање са њом одобрено од стране Групне Душе врсте Хомо сапиенс. То је свакако неопходно - мислимо на одобрење Групне Душе поменуте полуживотињске врсте и без ње Душе не би успеле да успоставе контакт са припадницима Хомо сапиенс врсте.

Све ово о чему говоримо на неки начин неопходно је, иако вам се може учинити да смо мало одлутали од теме. А тема је Его, што значи да је за његово разумевање неопходно знање из разних области духовности и духовног развоја.

У каналисању
о структури свести дали смо кратак преглед структуре свести, наводећи Привремене и Трајне структуре свести. Но, оно о чему том приликом нисмо говорили јесте тачна "локација" Ега, сматрајући да у том - почетном тренутку упознавања са структуром свести човека нема потребе за тиме. Сада - након скоро 450 каналисања у којима смо вам представили широк избор тема, чини нам се да је ваше знање о структури и особеностима свести и Развојних Свести Душâ које се развијате на планети Земљи прилично напредовало.

Како би тај напредак наставио свој ток узлазном спиралном линијом, ми - Духовне Енергије Универзума које прожимамо читав Универзум кажемо следеће: Его је састављен из "закрпа" чија је природа енергетска и лоциран је у разним слојевима ауре. Ово "слојевима" значи да аура чији је пречник 24 метра има више слојева - тачније речено 12 слојева, који се хармонично шире од особе ка површини,тј. опни ауре. Сваки од ових слојева међусобно се разликују по много чему, па између осталог и по нивоу вибрација на којима вибрира њихова енергија,тј. поменути слој. То даље значи да у зависности од степена вибрација одређеног слоја, зависи и "локација" - да се тако изразимо, сваког од три Егоа: Животног, Емоционалног и Мисаоног. Оне вибрације - мислимо на вибрације поменутих 12 слојева ауре, које најприближније одговарају вибрацијама свака од три Ега, биће пресудне за одабир одређеног слоја као локације у аури, у којој бораве енергетске "закрпе" датог Ега.

Стога Его је за вас - Децу Земље,тј. за вашу свест, потпуно невидљив и неухватљив, те би сви ваши напори у том смеру били чисто губљење времена. Но, истовремено то не значи да Егу нико и ништа "не може доћи главе" - да се тако изразимо :). То значи да ваша Душа - пре свих ваша Душа, током медитације коју сте ви Оливере назвали "Медитацијом Душе", вредно :) и упорно из медитације у медитацију, брише једну по једну енергетску "закрпу" ваших Егоа, чиме њихово негативно деловање на особу у чијој аури се налази у прво време слаби, да би временом потпуно нестало.

Ово последње, дешава се само код оних Духовних Трагаоца који су успели да се препусте вођству своје Душе, што је основни услов за напредак у духовном развоју. Без њега, остаћете и даље чврсто везани за ваш Его, што значи да ваша Душа неће моћи да започне брисање његових енергетских "закрпа", јер она никада не нарушава Слободну Вољу Деце Земље. Зато смо више пута до сада каналисали текстове који истичу важност
препуштања вођству своје Душе, и значај који тај чин има по духовни развој Духовних Трагаоца.

Све што смо рекли у претходном каналисању представља допуну знања о Егу и развоју свести Духовних Трагаоца, чиме смо вам - надамо се, помогли да боље и јасније разумете позицију на којој се налази ваша свест. Без тога - разумевања досегнутог нивоа развоја свести, тешко ћете схватити шта је ваш наредни корак у процесу духовног развоја.

Поздрављамо вас Децо Земље, а посебно поздрављамо вас Оливере који се бринете о свој Деци Земље на један веома пријатељски и добронамеран начин, што ми - Духовне Енергије Универзума које прожимамо читав Универзум изузетно ценимо.

Духовне Енергије Универзума


П.С.
Имамо пар питања: "Како Его делује на свест особе"?

Оливере, Его делује на свест особе на следећи начин: када осети потребу да делује у смислу набавке новог "контигента" животне, емоционалне или мисаоне енергије, тада он из слоја у коме пребива, једноставно речено "отплови" до региона главе поменуте особе. Тада тај Его - односно група "енергетских закрпа", својом свешћу делује на свест особе, која у том тренутку обавља оперативне функције у регији мозга.

То значи да Его не може да делује на центар ваше духовне свести - на Развојну Свест Душе, али може на "оперативни центар свести" који се налази у мозгу. Тај центар свести служи за обраду информација прикупљених од чула, њихову процену, сортирање и доношење закључака и одлука. Све поменуте операције веома су важне за живот и рад сваке особе, што уплитањем Ега може бити поремећено на више начина, од којих неки могу бити прилично погрешни и трагични како за саму особу, тако и за све који ступају у неку врсту контакта са њом.


"На који начин Его обавља крађу животне, емоционалне и мисаоне енергије"?

Крађу о којој говорите Оливере:), а која представља основу живота сваког Ега, он обавља наметањем своје свести, свести особе у чијој аури борави, о чему смо већ говорили. Тада Его спонтано исисава енергије животног, емоционалног и мисаоног вибрационог спектра, чиме се његова потреба за новом животном енергијом задовољава за известан период. Када осети да је његов енергетски потенцијал-стање ослабило, Его поново започиње ново наметање своје свести, свести особе у чијој аури борави.


"Да ли Его може да увећа број "закрпа", односно да на неки начин ојача или пак своје стање задржава непромењеним током читавог трајања"?

Оливере, Его може да увећа број "енергетских закрпа" и то је један од основних начина јачања Ега. На тај начин његов укупни енергетски потенцијал се увећава, чиме јача и његова моћ утицаја како на особу у чијој аури се налази, тако и на особе са којима она ступа у додир.

"Хвала..."

 


Сви текстови са сајта без икаквих измена и скраћивања могу бити штампани и објављивани у приватне и комерцијалне сврхе, у земљи и иностранству, од стране свих који то желе. Издавачка права су бесплатна, уз претходан договор везано за избор, опрему и ауторизацију текстова.

13 март 18-те године еона Водолије - Београд/Србија